Ieşirile în spaţiu cosmic i-au oferit cele mai mari lecţii de viaţă

Mădălina Gănescu
- 7.11.2016, 9:12 în Cultura
0

SHARES

Ron Garan poate fi găsit ocazional în orbita joasă a Pământului, pe fundul oceanului sau întâlnindu-se cu colegii săi de pe Nava Pământ. Acesta le vorbeşte locuitorilor planetei Pământ despre 10 lecţii pe care le-a învăţat şi de care consideră că toţi ar trebui să ţinem cont de acum înainte.

Garan spune că: „La acest moment în istorie simt că trebuie să fac un inventar şi să separ ceea ce ŞTIU de ceea ce CRED”. Iată 10 lucruri pe care acesta le ŞTIE:

» Stiu că Pământul nu este plat – nu trăim în două lumi dimensionale, reprezentate pe hărţi. Noi trăim într-o biosferă frumoasă, irizată, interconectată și interdependentă care face echipă cu viaţa.

» ŞTIU că suntem mai puternici împreună. Cea mai mare realizare a naţiei noastre a venit din uniune şi ralierea la o cauză comună. Cele mai mari probleme pe care le întâmpină ţara noastră şi lumea noastră vor fi rezolvate când ne vor da seama cum să lăsăm deoparte diferenţele şi vom lucra împreună.

» ŞTIU că frica este una dintre cele mai distructive şi dezbinante forţe de pe această planetă – Frica este un răspuns natural la o ameninţare reală, dar dincolo de importanţa evolutivă, poate fi, de asemenea, contraproductivă pentru pacea pe termen lung şi pentru securitate, dacă îi permitem să ne dezbine.

» ŞTIU că etichetele pot dăuna progresului – Etichetele pe care ni le punem şi le punem celorlalţi ne pot pune la pământ, pot ridica ziduri şi bariere în faţa cooperării , pentru că oamenii, fiecare în parte, deţin piese de puzzle critice pentru munca în grup. Eşecul de a pune toate piesele puzzle-ului provine de la rezolvare celor mai mari probleme pe care le avem. De aceea, nu îmi pun etichetă. Nu sunt democrat sau un republican. Dacă simţiţi că trebuie, mă puteţi eticheta, dar cel mai precis termen ar fi: „pământean american”.

» ŞTIU că empatia, înţelegerea, motivul şi adevărul sunt cheia spre progresul adevărat.

» ŞTIU că schimbarea climei este reală – activitatea umană contribuie la o creştere a temperaturii planetei cu implicaţii catastrofice, în cazul în care acestea nu sunt atenuate.

» Ştiu că în multe cazuri oamenii care trăiesc în sărăcie sunt întreprinzători, descurcăreţi, creativi şi muncitori, dar sunt ţinuţi în loc în primul rând de circumstanţele dincolo de puterea lor de control. Schimbarea acestor circumstanţe nu doar că îi va ajuta pe cei introvertiţi, dar pe termen lung, ne va ajuta pe noi toţi.

» ŞTIU că terenul politic este aţintit în direcţia noastră – Corporaţii, grupuri speciale de interes şi cei care îşi permit să cumpere influenţă politivă au prea multă putere asupra naţiunii. Interesele speciale sunt în mod normal interese înguste şi nu iau pe termen lung bunăstarea generală a naţiunii noastră sau lumea în ansamblul ei.

» ŞTIU că bunăstarea naţiuni este mult mai importantă decât creşterea puterii politice sau a oricărui partid politic.

» Ştiu că indiferent de rezultatele acestor alegeri, trebuie să ne unim ca americani să reparăm diviziile, să vindecăm naţiunea şi să reparăm un sistem politic stricat.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!