More

  Uber şi scandalurile sexuale de peste tot în lume

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Potrivit agenţiei de presă Bloomberg, în Statele Unite ale Americii s-au înregistrat deja două scandaluri de hărţuire sexuală în care este implicat service-ul de ridesharing Uber, iar asta nu e tot.

  Aceste cazuri au fost în înregistrate în anul 2015, iar reclamanţii au intentat un proces împotriva companiei în California pentru că au dorit să tragă la răspundere serviciul de călătorie pentru acţiunile suspecţilor.

  Uber a încercat să argumenteze că nu poate fi tras la răspundere pentru şoferii săi de vreme ce aceştia sunt contractaţi şi nu angajaţi, dar un judecător a respins această cerere în luna mai a acestui an. Acum, după şase luni de zile, ambele părţi au ajuns la o înţelegere, deşi detaliile nu au fost oferite publicului.

  Potrivit primei victime, un şofer Uber a hărţuit-o în luna februarie 2015 în Boston, după ce a luat-o de la prietenii săi. Cea de-a doua victimă, din Carolina de Sud, are o poveste asemănătoare, doar că nu a reuşit să scape şi a fost violată în august 2015.

  Se pare că, în cazul unuia dintre cei doi şoferi, Uber a omis faptul că acesta a fost acuzat de hărţuire la un moment dat în anul 2003.

  Potrivit unui document care a ajuns în presa străină pe surse, se pare că Uber nu are de-a face cu hărţuirea doar în SUA, ci şi în multe alte pieţe în care serviciul este disponibil. Capitala Indiei se pare că a interzis serviciul în 2014 chiar în urma unei plângeri de hărţuire, în vreme ce unui şofer Uber din Franţa i-a fost suspendat contractul, iar apoi acesta a fost arestat după ce a hărţuit sexual o victimă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.