More

  Huawei anunţă o nouă tehnologie pentru bateriile Li-ion

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Watt Laboratory este o organizaţie subsidiară Central Research Institute de la Huawei. Compania a luat parte la a 57-a aniversare a Battery Symposium din Japonia şi a făcut un anunţ interesant.

  Watt Laboratory a dezvăluit prima baterie Li-ion asistată de gafen. Grafenul este un material de carbon cu grosimea unui atom, în care atomii individuali sunt aranjaţi în formă de fagure. Materialul este de aproximativ 100 de ori mai puternic decât oţelul şi are proprietăţi grozave când vine vorba de conducerea căldurii şi electricităţii. Aşadar, grafenul este un scut excelent pentru căldură.

  Acesta este, de asemenea, aplicaţia din noua baterie Huawei. Bateria prezentată de Watt Laboratory poate suporta până la 60 de grade Celsius, adică cu 10 grade Celsius mai mult decât limita maximă suportată în prezent. Potrivit creatorilor săi, bateriile Li-ion asistate de grafen ar trebui să aibă o durată de viaţă care este de două ori mai mare decât o baterie normală Li-ion.

  „Am condus teste de încărcare şi descărcare în medii cu temperaturi ridicate. Testele arată că atunci când parametrii de lucru sunt la fel, bateriile Li-ion asistate de grafen sunt cu 5 grade Celsius mai reci decât bateriile normale Li-ion. Peste 70% din capacitatea bateriilor grafen rămâne după 2000 de încărcări la temperaturi de 60 de grade Celsius. Mai puţin de 13% din capacitate este pierdută după ce a fost ţinută într-un mediu cu 60 de grade Celsius pentru 200 de zile”, a declarat Dr. Yangxing Li, Chief Scientist la Watt Laboratory.

  Pentru a putea face o comparaţie, trebuie menţionat că bateriile Li-ion se degradează rapid după 2 – 3 ani de utilizare, indiferent dacă au fost sau nu utilizate. În acelaşi timp, condiţiile cu temperatură ridicată fac ca vârsta să le crească şi mai rapid. Dacă cifrele comunicate mai sus sunt corecte, bateria asistată de grafen de la Huawei ar trebui să suporte temperaturi de 60 de grade Celsius pentru peste 4 ani de zile înainte să moară definitiv.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here