More

  Samsung investeşte în cercetare şi dezvoltare mai mult decât oricare altă companie de tehnologie

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Chiar dacă Samsung a întâmpinat cea mai grea perioadă din existenţa sa o dată cu eşecul Galaxy Note 7, gigantul sud-coreean se pare că va anunţa venituri destul de mari trimestrul acesta. Retragerea definitivă de pe piaţă a flagship-ului Note 7 va avea un impact limitat asupra cifrelor companiei, iar asta mulţumită faptului că Samsung a reuşit să menţină o poziţie de conducere în fiecare segment din industria de electronice.

  Totuşi, pentru a fi întotdeauna numărul unu în lume, trebuie să plăteşti un preţ destul de mare. Samsung a investit mai mult de 12,53 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare (R&D) în ultimul an fiscal, arată datele furnizate de Comisia Europeană.

  Singura companie care stă în faţa Samsung Electronics pe acest domeniu se pare că este Volkswagen Group. Samsung investeşte în cercetare şi dezvoltare mai mult decât oricare altă companie de tehnologie. Spre exemplu, Alphabet (Google) şi Microsoft au investit doar 11 miliarde de euro în dezvoltarea noilor tehnologii, în vreme ce Huawei, un lider în echipamente telecom, se poziţionează doar pe locul opt cu o investiţie estimată de 8,35 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare pe anul fiscal 2015 – 2016.

  Domeniul de cercetare şi dezvoltare este foarte important pentru consumatori, toate tehnologiile de ultimă generaţie de care ne bucurăm în ziua de astăzi, de la ecranele Quad HD OLED la procesoare de 10nm, realitate virtuală şi nu numai, fiind posibile mulţumită sutelor de miliarde pe care Samsung le-a investit în cercetare şi dezvoltare în ultimii 10 ani.

  Samsung se pare că oferă o la fel de mare importanţă componentei de marketing cât oferă cercetării şi dezvoltării. În 2016, compania va fi chetuit 3,3 miliarde de dolari numai pe reclame. Această combinaţie de marketing agresiv şi tehnologii de ultimă generaţie explică de ce rivalii aproape că nu reuşesc să ţină pasul cu gigantul sud-coreean.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.