0

SHARES

Panasonic lansează trei noi playere Blu-ray Ultra HD: DMP-UB400, UB310 și UB300

NoobZ
- 4.01.2017, 17:14 în Hardware

DMP-UB400, UB310 și UB300 sunt trei noi playere Blu-ray Ultra HD lansate astăzi de Panasonic în cadrul CES 2017.

Ce trebuie să ştii despre playarele Blu-ray Ultra HD DMP-UB400, UB310 și UB300

Noile playere Blu-ray Ultra HD de la Panasonic redau detaliile fine mai bine ca niciodată datorită rezoluţiei înalte 4K. Furnizează efecte de o profunzime realistică şi culori vii prin intermediul contrastului ridicat dintre zonele întunecate şi cele luminoase. Afişează întotdeauna imagini clare şi frumoase, accentuate de mişcarea fluidă.

În optimizarea modelelor DMP-UB400, UB310 și UB300 s-a implicat și departamentul de cercetare şi dezvoltare Blu-ray al Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Specialiştii PHL au creat un procesor nou pentru a vă oferi experienţa emoționantă a divertismentului la domiciliu aşa cum l-au gândit realizatorii acestuia pentru fiecare film și program TV în parte.

Pentru mai multă flexibilitate și confort în utilizare, DMP-UB400 este prevăzut cu ieşiri twin (duale) HDMI. Separând semnalele video de cele audio, imaginea și sunetul sunt redate mai clar și mai precis. DMP-UB400, UB310 și UB300 sunt compatibile, de asemenea, cu formate audio de înaltă rezoluţie precum WAV, FLAC, ALAC și DSD și funcţia populară 4K Video on Demand (VOD).

Ce este Blu-ray Ultra HD?

Blu-ray Ultra HD reprezintă următoarea generaţie a standardului Blu-ray Disc™ compatibil cu 4K. În plus, depăşeşte rezoluţia 4K (3.840 x 2.160 pixeli) pentru a obţine o reproducere 4K fidelă cu rate de cadre ridicate de până la 60p, precum şi spaţiul larg de culoare BT.2020 pentru a îmbunătăţi şi mai mult reproducerea culorilor.

DMP-UB400, UB310 și UB300 încorporează un sistem de procesare 4K, denumit procesor HCX (Hollywood Cinema Experience) pentru Blu-ray Ultra HD, care moștenește capacitatea de procesare a imaginii de înaltă calitate a playerului Blu-ray Ultra HD DMP-UB900/700 lansat anul trecut. Acesta reproduce imagini video Blu-Ray Ultra HD și 4K de pe Internet cu luminozitate optimă și culori precise.

În ceea ce priveşte supra-eșantionarea obişnuită, sistemul eşantionează adiacent pixeli color superiori și inferiori și îi utilizează pentru a crea pixeli intermediari într-un proces denumit „proces 2-tap” (proces cu pixeli care suprimă modulația și care pot eșantiona și stoca 2 mostre în aceeaşi perioadă). Panasonic utilizează un proces „multi-tap” pentru a compara un număr de pixeli pe lângă cei situaţi în poziţii superioare și inferioare și, drept urmare, pentru a crea pixeli optimi.

Îmbunătăţind precizia procesului „multi-tap” pentru a interpola semnalele decodate 4K (4:2:0) ale conţinutului Blu-ray Ultra HD la 4K (4:4:4), furnizează imagini frumoase, naturale, cu profunzime realistă şi culori vii. DMP-UB400, UB310 și UB300 au, de asemenea, o funcţie originală de upscaling 4K Direct Chroma astfel încât pot furniza imagini de calitate 4K cu rezoluţie ridicată şi culori frumoase pornind de la un conţinut de calitate 2K. Un televizor compatibil 4K/60p/4:4:4 trebuie să fie conectat cu un cablu de mare viteză compatibil cu 18 Gbps. În timpul reproducerii conţinutului Ultra HD Blu-ray, datele de 4:4:4/36 biţi sunt redate la 4K/24p, iar datele de 4:2:2/36 biţi sunt redate la 4K/60p.

Pe lângă paleta largă de contrast, imaginile Blu-ray-ului Ultra HD trebuie să poată reproduce detaliile fine atât în zone întunecate, cât şi în zone luminoase. Cea mai nouă funcţie încorporată maximizează imaginea redată în modul caracteristic playerelor Blu-ray Ultra HD. De asemenea, aceasta reproduce imagini mai luminoase și mai frumoase decât imaginile obişnuite stocate pe un disc Blu-ray la redarea pe un TV incompatibil cu HDR (TV SDR).

În plus, reproduce fidel zonele întunecate și luminoase, indiferent de mediul de vizionare*. Imaginile din scenele întunecate sunt dificil de văzut în camere luminoase. În această situaţie, utilizatorul poate activa funcția pentru a mări forţat luminozitatea zonelor cu luminozitate redusă. Chiar și când este comutată la o scenă luminoasă, imaginea este analizată și optimizată.

* Compatibilitatea asigurată prin modernizarea firmware-ului este planificată pentru modelele lansate anterior, DMP-UB900 și UB700.

Tehnologiile audio unice asigură reproducerea unui sunet bogat

DMP-UB400 este prevăzut cu două ieşiri HDMI pentru a izola și transmite sunetul către televizor (video 4K) și amplificatorul audio. Aranjamentul cu ieşire twin (duală) HDMI separă semnalele audio de cele video pentru a înlătura zgomotul nedorit şi a obţine un semnal audio de înaltă calitate.

DMP-UB400, UB310 și UB300 sunt, de asemenea, concepute pentru reproducerea semnalului audio de înaltă rezoluţie. Pe lângă formatele convenţionale WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, pot fi reproduse fişiere muzicale DSD (5.6 MHz/2.8 MHz) şi ALAC. Conectaţi-l pur şi simplu la sistemul audio de acasă pentru a vă bucura de muzică la o calitate similară sunetului master din studio.

Caracteristicile distincte, calde, reconfortante ale sunetelor oferite de amplificatoarele cu lămpi sunt simulate cu fidelitate de către UB400. Vă puteţi bucura de şase tipuri de sunete diferite de lampă, iar supra-eşantionarea la 96-kHz/192-kHz este oferită la o calitate excepţională.

Smart Networking: Funcţionalitatea totală de reţea vă ajută să vă bucuraţi de o varietate de surse 4K

Pe măsură ce cererea pentru conţinutul 4K continuă să crească, noua generaţie de playere Blu-ray DMP-UB400, UB310 și UB300 este compatibilă cu funcția 4K VOD (Video on Demand – Video la cerere) și oferă o nouă experienţă de vizionare a filmelor pentru cei care doresc calitate a imaginilor şi sunetelor fără compromisuri.

Utilizatorii pot reda şi videoclipuri 4K (MP4) realizate cu o cameră foto sau video și date JPEG la rezoluţie 4K. Astfel, vă puteţi bucura de frumuseţea naturală a amintirilor din călătorii, de la peisaje magnifice la imaginile preţioase alături de familie şi prieteni.

Design: Designul elegant și compact oferă un aspect care evidențiază calitatea ridicată

Întreaga tehnologie avansată este integrată într-o carcasă elegantă, care combină designul Panasonic 3D Glass Cut cu corpul compact. Acest design simplu, dar cu impact vizual, se potriveşte perfect cu orice televizor cu ecran plat, iar panoul frontal al playerului Blu-ray Ultra HD prezintă un finisaj al muchiilor pe toate cele patru părţi pentru a conferi o prezenţă subtilă, dar distinctă în acelaşi timp.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!