More

  Galaxy Note 7: Ce a descoperit Samsung în urma investigaţiei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Încă de la finalul anului trecut ştiam că Samsung va face publice rezultatele investigaţiei cu privire la Galaxy Note 7, iar astăzi primim în cele din urmă toate explicaţiile. Ce s-a întâmplat de fapt cu phabletul care se anunţa a fi cel mai de succes dispozitiv mobil lansat în 2017?

  „Un scurt circuit în interiorul bateriei ar putea avea loc atunci când există o deteriorare a separatorului care permite electrozilor pozitivi şi negativi să se întâlnească în interiorul circuitului jelly roll. Pe baza unei analize detaliate a bateriilor afectate, atât Bateria A de la prima retragere de pe piaţă, cât şi Bateria B de la a 2-a retragere, au prezentat factori separaţi care îşi au această origine şi au fost specifice celor două baterii diferite.”, se arată în rezultatele investigaţiei Samsung cu privire la Galaxy Note 7.

  Principala cauză a exploziei bateriilor din prima retragere de pe piaţă a Samsung Galaxy Note 7 pare a fi aceea că electrozii negativi au fost deviaţi în colţul din dreapta-sus a bateriei. Pentru susţinerea acestei explicaţii, Samsung ne oferă şi o imagine care descrie cum este normal să arate circuitul unei bateriei şi cum nu este normal. Aşa cum putem observa, în prima imagine, cea cu probleme, forma bateriei, dar în special cea a designului telefonului (care este curbat la colţuri), duc la devierea electrozilor.

  Un alt factor care a contribuit la exploziile bateriilor Galaxy Note 7 ar fi acela că electrozii negativi au fost incorect localizaţi în curbură. Mai exact, aceştia în loc să se localizez în linie dreaptă, aşa cum era normal, au fost localizaţi în curbură.

  În ceea ce priveşte bateriile din a doua serie de Galaxy Note 7, benzile izolate şi separatorul au fost penetrate profund lucru ce a permis un contact direct între fila pozitivă şi electrodul negativ. În mod normal, acest lucru nu este normal să se întâmple dacă se doreşte să nu se ajungă la explozia unui telefon.

  Samsung a mai anunţat că un anumit număr de baterii nu au prezentat banda izolatoare, acesta fiind un alt factor ce a contribuit la explozia bateriilor în cazul Note 7. Mai multe detalii despre ancheta Samsung cu privire la Galaxy Note 7 găsiţi pe site-ul companiei. 

  Structura bateriei Litiu-ion

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.