More

  Facebook contribuie la îmbunătățirea browserelor și a experienței de navigare pe web

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a colaborat cu companiile care dezvoltă browserele Google Chrome și Mozilla Firefox, iar în ultimii doi ani a reușit îmbunătățirea timpului de încărcare a paginilor web.

  Facebook a lucrat alături de giganții din tehnologie pentru a remedia erorile de cache, care se concretizează în fișierele stocate temporar pe computer sau pe dispozitivul mobil, inclusiv fișiere HTML, CSS, imagini sau cripturi, reușind o îmbunătățire a timpului de încărcare în Chrome cu 28 de procente.

  Takashi Toyoshima, un inginer software al companiei Google, scrie într-o postare pe blog că cererile de validare a paginilor, care se realizează între browser și serverele web, pot cauza probleme serioase de performanță pe dispozitivele mobile, între care cea mai neplăcută fiind consumul ridicat al bateriei.

  Facebook a descoperit că browserul Chrome trimitea de trei ori mai multe cereri de validare, comparativ cu alte browsere. Cu toate că această procedură nu se concretiza în date suplimentare care erau transferate la utilizator, această procedură este redundantă și îngreuna timpul de reîmprospătare al paginilor. Odată ce Chrome a simplificat modul în care actualizează conținutul, rezultatul a fost o scădere cu 60% a cererilor de validare.

  Ori de câte ori un utilizator se loghează pe Facebook, browserul Chrome ignora cache-ul și revalida toate resursele pe care le descărcase deja„, spun într-o postare pe blog Ben Maurer și Nate Schloss, membri echipei Facebook Code.

  Această îmbunătățire poate fi foarte folositoare pentru utilizatori, mai ales atunci când vor să obțină conținut nou sau atunci când există o cădere de semnal, pe dispozitivele mobile, iar datele trebuie să fie reîmprospătate cât se poate de rapid.

  La testele efectuate pe o conexiune 3G, echipa Chrome a concluzionat faptul că rata de împrospătare este cu 1,6 secunde mai rapidă pe toate site-urile.

  Browserul Firefox a implementat o funcționalitate de control al cache-ului, pe cea ai nouă versiune, în urma unei propuneri venite de la Facebook. O simplă reîmprospătare a paginii Facebook genera 25 de cereri de rețea, care pot conține aproximativ 150 de resurse diferite. Potrivit lui Patrick McManus, înginer șef la Mozilla Firefox, modificările aduse browserului au redus la jumătate timpul de reîmprospătare al paginii.

  Facebook susține că cercetarea efectuată alături de Chrome și Firefox evidențiază cum browserele pot să se dezvolte lucrând cu dezvoltatori web pentru a îmbunătăți experiența de navigare pentru toată lumea.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.