More

  Facebook lansează un filtru pentru știri false

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook s-a asociat cu opt companii de media din Franța, pentru a verifica veridicitatea articolelor care urmeaza să apară înaintea alegerilor presidențiale.

  Facebook a lansat o campanie pentru a limita numărul de știri false din Franța, înainte de începere campaniei presidențiale. Potrivit informațiilor oferite de Reuters, rețeaua de socializare a anunțat că va lucra alături de opt companii media franceze pentru a verifica articolele care sunt semnalate de către utilizatori ca fiind false.

  Unul dintre partenerii Facebook este Le MondePublicația spune că demersul este similar cu o inițiativă pe care Facebook a lansat-o în SUA, la finalul anului 2016, apoi în Germania, în luna ianuarie 2017.

  Atât Facebook, cât și Google sunt supuși criticilor pentru permiterea știrilor false să se răspândească pe perioada campaniei electorale din SUA, iar liderii europeni și-au exprimat îngrijorarea despre modul în care aceast tip de dezinformare poate avea un impact asupra viitoarelor alegeri, pe continentul European.

  Dacă un articol este semnalat ca fiind fals de către utilizatori, va fi trimis către un portal la care toate cele 8 companii media au acces. Dacă cel puțin două companii confirmă faptul că știrea este falsă, conținutul va fi marcat în News Feed ca fiind „controversat”, iar utilizatorii vor vedea acel avertisment înainte de a-l distribui.

  Printre partenerii Facebook se numără Agenția France-Presse (AFP), BFM-TV, Franceinfo, France Médias Monde, L’Express, Libération și 20 Minutes.

  Facebook a anunțat că va susține CrossCheck, o inițiativă care va permite utilizatorilor să trimită întrebări și să strângă informații de la 16 parteneri media din Franța.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.