More

  Google va elimina milioane de aplicații din Play Store

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Google planifică o curățenie generală în ceea ce privește aplicațiile disponibile în prezent pe Play Store.

  Google a început să transmită dezvoltatorilor de aplicații din toată lumea notificări cu privire la aplicațiile care nu respectă termenii Politicii de Date ale Utilizatorilor.

  Notificările vizează în special dezvoltatorii a căror aplicații solicită „permisiuni sensibile”, cum ar fi acces la cameră, microfon, cont, contacte sau dispozitiv, acestea neavând o politică a întimității clară.

  În notificare, dezvoltatorilor le este solicitat furnizarea unui link către o astfel de politică, dar și listarea sa în pagina aplicației de pe Google Play. Cine nu va oferi aceste informații nu vor mai beneficia de listarea aplicației pe pagina Google Play.

  Termenul până la care dezvoltatorii trebuie să se conformeze este de până la data de 15 martie, moment în care Google fie va limita vizibilitatea aplicațiilor, fie le va elimina definitiv.

  Practic, asta implică o curățire a milioane de aplicații care nu mai sunt folosite, multe dintre ele fiind abandonate de dezvoltatori. În acest fel, Google speră ca magazinul Play Store să fie mult mai curat și mai accesibil utilizatorilor în demersul lor de a găsi aplicații cât mai relevante și actualizate permanent.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.