More

  #DeleteUber: Tot mai mulţi utilizatori Uber dezinstalează aplicaţia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Uber este un serviciu de ride sharing care, nu doar în România, ci peste tot în lume a înregistrat un succes considerabil. Totuşi, în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, utilizatorii social media au decis să pornească o campanie împotriva service-ului de ride sharing, ce poate fi urmărită după hashtag-ul #DeleteUber.

  Utilizatorii americani au decis să ştergă în masă aplicaţia Uber din telefon, iar asta pentru că deşi taximetriştii din New York protestau în faţa Aeroportului Internaţional John F. Kennedy împotriva interzicerii imigranţilor de către Preşedintele Donald Trump, Uber a continuat să preia comenzi. În urma boicotului social media, aproximativ 200.000 de utilizatori au şters conturile Uber, unii dintre ei făcând publice screenshot-uri cu ei scăpând de aplicaţie şi folosind hashtag-urile #DeleteUber şi #BoycottUber.

  După acest protest pe platformele sociale împotriva modului în care Uber a ales să reacţioneze cu privire la imigranţi şi la decizia lui Trump, lucrurile au început să se mai calmeze şi totul părea să reintre pe un făgaş normal. Desigur, asta până ieri, când un fost angajat Uber a făcut public prin ce a fost nevoită să treacă în cadrul companiei şi cum nu s-a luat nicio măsură cu privire la un superior al ei, care şi-a permis să o hărţuiască sexual.

  Susan J. Fowler a ales să vorbească despre experienţa sa la Uber pe blogul personal, experienţă pe care a numit-o „Reflectând asupra unui an foarte, foarte ciudat la Uber”: „După primele câteva săptămâni de training, am ales să mă alătur unei echipe care lucra pe zona mea de expertiză, iar de aici lucrurile au început să fie ciudate. În prima mea zi oficială în echipă, un nou manager mi-a trimis o serie de mesaje prin intermediul chat-ului companiei. Acesta se afla într-o relaţie deschisă, spunea, iar prietena lui îi permitea să găsească noi parteneri, dar acesta nu reuşea. El încerca să se păstreze departe de probleme la locul de muncă, spunea, dar nu se putea abţine să nu intre în probleme, pentru că era în căutare de femei care să facă sex cu el. Era evident că încerca să mă determine să fac sex cu el şi aşa cum era normal am făcut imediat screenshot-uri cu acele mesaje din chat şi l-am reclamat la HR”, este pasajul prin care Susan începe să vorbească despre calvarul prin care a trecut în departamentul în care lucra la Uber.

  „Când am raportat situaţia, mi s-a spus atât de către HR, cât şi de managementul superior că deşi nu era clar hărţuire sexuală şi că lansa propuneri, bărbatul era la prima abatere şi nu ar fi deloc confortabil să i se aplice o sancţiune, în afară de un avertisment şi o discuţie directă. Conducerea mi-a transmis că „era un profesionist” şi nu s-ar simţi confortabil să îl pedepsească pentru ceea ce a fost probabil doar o greşeală inocentă din partea sa”, mai povesteşte fostul angajat Uber.

  Susan J. Fowler a scris mult mai multe lucruri cu privire la anul petrecut în cadrul companiei Uber, pe care le puteţi consulta şi voi în link-ul următor: Reflecting On One Very, Very Strange Year At Uber.

  Aşa cum era de aşteptat, în urma publicării articolului de către fostul angajat Uber, mai mulţi internauţi au decis să pornească un nou boicot împotriva Uber pe platformele sociale folosind hashtag-ul #DeleteUber. Pentru moment, compania Uber nu a ieşit public cu nicio declaraţie privind fostul angajat şi experienţa de care acesta a avut parte, dar vom urmări care va fi poziţia acesteia şi vă ţinem la curent.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.