More

  Android primește o actualizare importantă de la Google

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google va îmbunătăți modul prin care utilizatorii folosesc mesajele de tip text pe dispozitivele Android.

  Google a anunțat implementarea „Rich Communications Services” (RCS) pentru toți utilizatorii Android din lume. RCS este un protocol de comunicare folosit de operatorii wireless și este o îmbunătățire a serviciului SMS.

  Prin implementarea mesageriei RCS pe dispozitivele Android, Google dorește un salt de la SMS, actualul protocol, care este destul de limitat. Anumite emoticoane și iconițe funcționează nativ, pentru anumite dispozitive sau numai dacă ai instalat o anumită aplicație.

  Implementarea RCS pe Android va asigura funcționarea acestora, devenind native platformei Android, indiferent de dispozitivul pe care utilizatorul îl deține.

  Cu toate acestea, protocolul RCS nu funcționează fără sprijinul operatorilor de telefonie mobilă. În acest sens, Google a încheiat parteneriate cu Sprint în SUA, Rogers în Canada, Telenor în Europa și Asia, Globe în Filipine, cât și cu alte companii multinaționale cum sunt Orange și Deutsche Telekom.

  Singurul obstacol pe care Google îl întâmpină în realizarea planului ambițios este chiar experiența mesageriei de tip text de pe Android, care până acum a fost extrem de fragmentată. Utilizatorii Android folosesc diferite versiuni Android, iar maniera în care aceștia folosesc aplicațiile diferă mult comparativ cu utilizatorii iPhone, spre exemplu.

  În funcție de dispozitivul pe care îl dețin utilizatorii, aceștia folosesc fie Hangouts, Allo sau Google Messenger, ori chiar aplicații native de la Samsung, HTC și altele. În acest sens, Google va schimba denumirea implicită, a aplicației de mesagerie SMS/RCS, de la Android pentru Messenger în Android Messages.

  Cu această modificare, Android Messages devine aplicația implicită de mesagerie pentru majoritatea dispozitivelor Android, inclusiv cele produse de companii precum LG, Motorola, Sony, HTC și altele. Samsung și Apple nu se regăsesc pe această listă.

  În vreme ce Google are aplicația de mesagerie Allo, iar alte companii îmbunătățesc permanent experiența de mesagerie text, mai este foarte mult până când mesajele text pe Android să fie o experiență unificată, ceea ce dorește compania Google să realizeze.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.