More

  Yahoo confirmă compromiterea a 32 milioane de conturi de email

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Yahoo a confirmat compromiterea a peste 32 de milioane de conturi de email, CEO-ul Yahoo prezentându-si scuzele și renunțând la prima anuală.

  Declinul Yahoo continuă cu o investigație derulată de Comisia de Securitate Comerț din SUA (SEC), care a confirmat faptul că peste 32 de milioane de conturi de email au fost compromise într-un atac care s-a produs în 2015 și 2016.

  Acest lucru se întâmplă după ce în 2013 și 2014 peste 500 de milioane de utilizartori au fost afectați de o acțiune asemănătoare. SEC s-a angajat să investigheze acest caz după ce au apărut informații potrivit cărora Yahoo avea suficiente indicii despre atacurile care au avut loc în 2014.

  Potrivit anchetei, pe perioada investigațiilor interne realizate de compania Yahoo, în 2014, au reușit să depisteze cel puțin 26 de conturi compromise de unde a pornit atacul. Deținătorii conturilor au fost anunțați despre situație.

  Din noțițele SEC, un director executiv Yahoo nu a reușit să conducă eficient investigația pentru a înțelege amploarea atacului. Mai mult, echipa de juriști a comaniei Yahoo avea suficiente informații pentru a derularea unei anchete extinse.

  În urma noilor informații, Marissa Mayer a anunțat că îți asumă răspunderea, în calitatea de CEO, pentru cele întâmplate.

  Mai mult, Marissa Mayer va renunța la bonusul anual și la suvențiile acordate de companie pentru ca aceste fonduri să fie redistribuite către angajații companiei.

  Yahoo a fost de acord să ofere o reducere de 350 de milioane de dolari companiei Verizon, din totalul ofertei de 4.8 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania.

  Pentru compromiterea a unui număr atât de mare de conturi, atacatorii au falsificat cookie-uri pentru a obține acces la conturile utilizatorilor. Potrivit documentelor, cookie-ul afectat a fost scos din folosință.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.