More

  Sony a patentat o tehnologie de încărcare wireless de la un smartphone la altul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sony ar putea avea în plan la un moment dat să lanseze pe piaţă o tehnologie care să permită încărcarea wireless a unui smartphone de la un alt smartphone.

  Deşi nu este precizat cu exactitate că ar putea fi vorba despre smartphone-uri, acest patent, care a fost depus vineri, are în vedere procesul de localizare şi accesare a hotspot-urilor folosite pentru distribuirea de energie electrică. Aceste hotspot-uri ar putea, cel puţin teoretic, să vină dintr-un smartphone, o tabletă sau un gadget, deşi Sony pentru moment nu oferă niciun detaliu cu privire la modul în care funcţionează de fapt această tehnologie.

  Ideea nu este rea deloc, dar trebuie să ţinem seamă de faptul că întotdeauna se pierde o anumită cantitate de energie atunci când se produce transferul dintre cele două dispozitive. De aceea, nici powerbank-ul tău de 2,500 mAh nu poate încărca niciodată bateria smartphone-ului de 2,500 mAh la capacitate maximă.

  Existenţa unui patent nu confirmă faptul că Sony se va folosi vreodată de această tehnologie sau că o va aduce la un moment dat pe produsele de consum. Totuşi, urmărim cu interes care sunt planurile producătorului şi vă ţinem la curent cu informaţiile.

  Următorul pas în industria de smartphone-uri ar fi cu adevărat încărcarea wireless de la un dispozitiv mobil la altul, dar rămâne de văzut care va fi jucătorul care va aduce pentru prima dată această funcţionalitate pe piaţă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.