More

  Blocăm reclamele de pe site-uri, dar vrem conţinut de calitate în online

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Zilele trecute, a fost publicat un studiu AdBlocking în România, realizat de TailWind în parteneriat cu Oriel, cu sprijinul IAB şi BRAT. Se pare că, deşi ne dorim să scăpăm de ştirile false, de clickbait şi să avem parte de mai mult conţinut de calitate, nu suntem dispuşi să plătim un preţ pentru asta.

  Media utilizatorilor de programe de tip adblock, care fac vizibile majoritatea formatelor publicitare online, s-a dublat de la 13,9 la 29,26%. Pentru acest procent de utilizatori, se pare că AdBlock este benefic pentru că te scapă de reclamele iritante sau de acele reclame care blochează conţinutul site-ului ori deranjează prin auto-play şi lipsa unei modalităţi de a o închide.

  Pentru consumatorii de conţinut online, Adblock este o unealtă de care nu se pot lipsi, pentru că altminteri, activităţile lor online sunt afectate de publicitatea agresivă. Cu alte cuvinte, când nu putem pirata ceva, măcar să putem să îl consumăm online, gratuit, fără să plătim măcar preţul vizionării unor reclame servite pe diferite canale, ca să nu mai aducem vorba de accesarea acestora şi de conversie.

  Utilizatorii de internet din România spun că ar dezinstala programele de blocare a publicităţii online dacă ar fi eliminată publicitatea care împiedică accesarea conţinutului paginii. Şi cum rămâne dragilor cu sursa principală de venit a anumitor publicaţii online?

  Este drept, sunt unele website-uri destul de agresive când vine vorba de publicitate, dar acelaşi lucru l-am putea spune şi când vine vorba de calupurile de publicitate inserate de Mark Zuckerberg în video-urile de pe Facebook, care devin din ce în ce mai insuportabile. În plus, nu poţi băga toate website-urile în aceeaşi oală.

  Dacă te enervează modul în care îţi sunt livrate reclamele pe un anumit site de ştiri, de pildă cele de lifestyle, satiră şi umor, auto&moto, IT&C sau Video&TV Online, după cum arată studiul, de ce nu faci o selecţie şi nu opreşti reclamele doar la cele mai agasante site-uri?

  În spatele fiecărui website în parte există unul sau mai mulţi oameni care muncesc şi au nevoie de resurse financiare pentru a-şi exercita mai departe activitatea. Cu alte cuvinte, atunci când afirmi că „nu mai există conţinut de calitate în România”, poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva, indirect, ai contribuit şi tu la aceste rezultate.

  În premieră, anul acesta a fost măsurată si folosirea programelor de tip adblock pe mobil, procentele aici fiind mult mai mici: 1.36% pe telefon si 2.11% pe tableta. Consumul de informaţie de pe mobile este în continuă creştere, ceea ce înseamnă că, dacă la un moment dat nu se va schimba ceva cu privire la blocarea reclamelor, vom asista şi aici la o creştere semnificativă a adopţiei de Adblock.

  Concluziile sunt cât se poate de simple şi clare: clienţii, agenţiile de media şi de creaţie şi producătorii de conţinut trebuie să regândească strategia de livrare a publicităţii în online. Utilizatorii sunt foarte aspri când vine vorba de lucrurile care îi pun într-o postură nefericită şi taxează fără a se gândi la urmări.

  Dacă publicitatea în online nu va fi împachetată şi livrată într-o manieră mai prietenoasă, cel mai probabil până anul viitor se va dubla din nou procentul celor care utilizează Adblock în România, lucru ce va afecta şi mai mult starea în care ne aflăm deja când vine vorba de conţinutul de calitate. Ca fiecare lucru în lumea asta, Adblock folosit în exces poate afecta sau chiar distruge.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.