De ce cred că Samsung este şi va rămâne „Numărul 1” pentru mult timp

Mădălina Gănescu
- 31.03.2017, 14:46 în Smart
0

SHARES

Când vrei să fii numărul 1 în lume, trebuie să fii atent la fiecare mişcare pe care o faci. Samsung a eşuat din păcate anul trecut când i-au explodat la propriu o serie de telefoane Note 7, care nu au făcut decât să îndepărteze o parte din utilizatori şi să îi apropie mai mult de concurenţă.

Totuşi, în toată această perioadă, de la retragerea de pe piaţă a phablet-ului Note 7 până la lansarea oficială a smartphone-ului flagship Galaxy S8, am observat un lucru care m-a determinat să trag concluzia că Samsung va rămâne pentru mulţi ani înainte tot numărul 1 în lume pe piaţa de smartphone-uri. Cei pe care i-am întâlnit şi care au renunţat la Samsung pentru un alt brand anul acesta când a venit vorba de telefoane, nu au avut decât cuvinte de laudă la adresa companiei sud-coreene. Unii dintre ei chiar au afirmat că dacă Samsung va produce un telefon care nu va mai exploda, se vor întoarce la el. Desigur, eu existat şi utilizatori care au rămas din prima fideli brandului şi au achiziţionat smartphone-ul Galaxy S7 Edge, care a fost un real succes.

„Când vine vorba de marketing, Samsung are o reţete incredibilă. Nu ştiu cum face, dar scapă el câte o imagine, câte o informaţie, câte un video în online care să menţină în continuare viu interesul utilizatorilor”, a afirmat unul dintre participanţii la evenimentul de lansare Galaxy S8 pe care l-a organizat Samsung aseară la Palatul Parlamentului.

„Huawei îi va lua locul, îi dă clasă la multe capitole. Va pierde în curând primul loc.”, spune altă voce. „Samsung a ridicat foarte mult ştacheta cu lansarea Galaxy S8 şi de-acum să văd ce poate Apple.”, este o a treia părere.

Ei bine, oricât ar vrea unii sau alţii să recunoască, Samsung este un trendsetter când vine vorba de industria de telefoane mobile şi deţine reţeta perfectă şi completă pentru a nu se da dus de pe primul loc în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Când Samsung renunţă la butonul de home integrat în display, competiţia ia decizia de a-l implementa, iar dacă gigantul sud-coreean are nevoie de o anumită componentă, să spunem procesorul Snapdragon 835 de la Qualcomm, nici nu contează că îi lasă pe ceilalţi jucători cu buza umflată.

La acest moment, Samsung deţine smartphone-ul cu cel mai bun pachet de specificaţii de pe piaţă: 4 GB de RAM, 64 GB mediu de stocare şi expansiune a memoriei de până la 256 GB, procesor cu tehnologia de 10 nm, display 18,5:9, rezistenţă la apă şi praf, asistent virtual propriu, Bixby, trei sisteme de securitate – scanner de amprentă, scanarea a irisului şi scanare facială.

Unde mai pui şi faptul că primeşte căştile AKG by Harman şi DeX station care transformă dispozitivul în desktop, pentru o mai bună productivitatea când vine vorba de activitatea profesională şi nu numai sau dispozitivul nou de realitate virtuală Gear VR împreună cu controllerul special.

Categoric, inovaţia are preţul ei, iar nu mulţi utilizatori sunt dispuşi să îl plătească. Pe lângă faptul că Galaxy S8, respectiv S8 Plus, au un preţ mai mare decât S7 Edge anul trecut la lansare, cu siguranţă şi preţul în caz de reparaţie în urma unui şoc mecanic nu va fi cel mai mic. Pe de altă parte, să ne uităm la iPhone 7 de la Apple, care este disponibil la acelaşi preţ cu S8 de la Samsung, dar îi lipsesc în continuare multe îmbunătăţiri de care utilizatorii ar fi avut nevoie.

Când spui „aştept să văd ce pregăteşte Apple în toamnă”, o faci pentru că cel mai probabil eşti conştient că Samsung a ridicat pretenţiile pentru utilizatori şi în acest moment nu există încă niciun alt jucător care să îi ţină piept.

Chiar dacă Huawei a promis anul trecut că în 5 ani de zile va fi număr 1 în topul producătorilor de smartphone-uri din lume, Apple încă are publicul său fidel, iar Samsung cu toate exploziile din 2016 a reuşit să recâştige atenţia fanilor săi. Dacă gigantul va reuşi să atingă target-ul stabilit de precomenzi Galaxy S8, cu siguranţă Huawei va mai sta un an în coadă şi va mai avea de luptat pentru a creşte în ochii utilizatorilor. Da, producătorul chinez are două modele promiţătoare de smartphone-uri, Huawei P10 şi Mate 9, la care a încercat să aducă tot mai multe funcţionalităţi necesare utilizatorilor, dar din păcate niciunul dintre acestea nu reuşeşte să ştirbească din frumuseţea şi performanţele noului S8.

În plus, să ne aducem aminte de faptul că Samsung a preferat anul acesta să nu se folosească prea mult de Mobile World Congress, pentru că în momentul de faţă putem afirma, aşa cum scria The Verge, că „Samsung nu are nevoie de MWC, ci MWC are nevoie de Samsung.”. Huawei pe de altă parte, a investit masiv în ultima perioadă în marketing şi publicitate şi a încercat să facă din MWC 2017 un târg de tehnologie propriu, ceea ce nu este recomandat atunci când doreşti să fii catalogat ca fiind numărul 1 pe această piaţă. Nu este greşit să te foloseşti de puterea altor branduri pentru a ajunge sus de tot, dar cu siguranţă clienţii vor avea cea mai mare încredere în tine atunci când de unul singur reuşeşti să dărâmi orice competiţie.

Mai mult decât atât, am sesizat la Samsung încă un aspect care competitorilor le lipseşte cu desăvârşire: deschiderea către orice influencer, indiferent cât de mic sau mare este. Samsung oferă posibilitatea tuturor să vadă, să încerce şi să vorbească despre produsele sale, indiferent care este costul acestui lucru, semn că are încredere oarbă în ceea ce creează şi îşi doreşte ca brandul sud-coreean să fie folosit de cât mai mulţi utilizatori.

Samsung urmează în prezent calea pe care a adopta-o Apple cu privire la organizarea de evenimente independente şi mai mult decât atât, continuă să creeze tot ce este necesar pentru ca la un moment dat să nu mai fie nevoit să depindă de niciun furnizor: nici de Google pentru asistenul virtual, nici de Qualcomm pentru procesoare cel mai probabil.

În perioada următoare, la Noobz vom testa noul Galaxy S8 prin intermediul campaniei Orange Smartphone Tester (OST) organizată de Orange şi vă ţinem la curent cu toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă convinge dacă S8 este sau nu telefonul ideal pentru voi. Aşteptăm întrebări şi păreri în secţiunea de comentarii de mai jos, pe Facebook Noobz şi e-mail la redactie@noobz.ro.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!