More

  WhatsApp adaugă criptarea pentru backup-urile în iCloud

  WhatsApp a upgradat securitatea pe funcţia de backup iCloud, permiţând astfel posibilitatea de a cripta backup-urile.

  Aparent, opţiunea de criptare a backup-urilor în iCloud există de câteva luni, dar a fost scoasă la lumină doar după ce o companie numită Oxygen Forensics a reuşit să treacă de ea.

  Metoda este lungă şi implică accesul la cardul SIM cu numărul folosit de WhatsApp pentru verificarea şi generarea unei key de criptare. Metoda ar putea fi folosită de forţele de ordine de stat în cazul în care acestea ar intra în posesia unui dispozitiv. Accesarea va funcţiona doar dacă contul WhatsApp de pe dispozitiv a fost şters, dar backup-urile din iCloud sunt încă disponibile.

  Imunizarea backup-urilor împotriva oricăror tipuri de potenţiale atacuri sunt ceea ce orice companie responsabilă ar face, iar aceasta nu reprezintă o problemă pentru WhatsApp.

  Mai mult decât atât, compania este cunoscută pentru protejarea datelor utilizatorilor împotriva încălcărilor guvernamentale şi pentru refuzarea accesului autorităţilor când vine vorba de acestea. Dacă încă sunteţi îngrijoraţi, puteţi fără problemă să dezactivaţi backup-urile iCloud, dar asta ar putea reprezenta în acelaşi timp un dezavantaj.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here