Formatul audio digital MP3 nu va mai exista în curând

Mădălina Gănescu
- 15.05.2017, 18:13 în Divertisment
0

SHARES

MP3 (MPEG-2 Audio Layer III) va dispărea, asta după ce dezvoltatorul acestuia a refuzat să reînnoiască acordul de licenţiere.

Deţinătorul brevetului de invenţie asupra celui mai popular format audio digital, Institutul pentru Circuite Integrate Fraunhofer din Germania, a anunţat încheierea programului de licenţiere pentru dezvoltatorii de software.

„Deşi astăzi există codecuri audio mai eficiente, cu caracteristici avansate, mp3-ul este încă foarte popular în rândul consumatorilor. Totuşi, majoritatea serviciilor media actuale, precum cele de streaming TV şi de radio, folosesc codecuri moderne ISO-MPEG precum familia AAC sau viitorul standard MPEG-H.

Acestea pot livra o paletă mai bogată de caracteristici şi o calitate audio superioară la lăţimi de bandă mult mai scăzute faţă de mp3″, spune Matthias Rose, director de marketing în cadrul Fraunhofer IIS.

Impactul MP3-ului asupra industriei digitale este profund. De la 20 de melodii pe un CD s-a ajuns aproape imediat la câteva sute. Apoi, apariţia dispozitivelor MP3 player a permis consumatorului să poarte în buzunar livrării de mii sau zeci de mii de fişiere audio. Datorită MP3-urilor şi altor formate media digitale, milioane de oameni au fost atraşi de tehnologie şi au făcut primii paşi în era digitală.

MP3 a schimbat modul în care ascultăm muzică, imediat ce am trecut de la Walkman-urile greu de transportat la dispozitivele digitale compacte. Putem asculta în continuare documentele MP3 dacă dorim, chiar dacă acesta vor înceta să primească licenţă.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!