More

  Facebook vrea să producă un smartphone „modular” misterios

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a aplicat recent pentru un patent care defineşte un „dispozitiv electromecanic modular„, care poate încorpora un speaker, un microfon, display cu touch, GPS şi chiar funcţii ale unui telefon.

  Hardware-ul modular pentru consumatori permite utilizatorilor să mute diferite componente în dispozitiv, aproape la fel cum pot piesele de lego să fie folosite împreună sau separat. Aşa cum bine ne aducem aminte, Google a lucrat intens la un astfel de concept de dispozitiv modular, pe care l-a numit „Project Ara”, doar că anul trecut a întrerupt abrupt şi inexplicabil dezvoltarea acestuia.

  Surprinzător sau nu, mulţi dintre membrii echipei care au lucrat la Project Ara lucrează acum în grupul Building 8 de la Facebook, echipă responsabilă de noua aplicaţie pentru patent.

  Building 8 este laboratorul harware-ului pentru consumatori de la Facebook, care a lucrat până acum, de asemenea, şi la proiecte futuriste precum capacitatea de scrie ce ai în minte şi de a înţelege limba prin piele. Cei patru angajaţi care se ocupă de patent au lucrat anterior pentru Nascent Objects, un start-up pe care Facebook l-a cumpărat anul trecut, care folosea printarea 3D pentru a crea rapid prototipuri de gadgeturi modulare.

  Un reprezentant Facebook a confirmat că tehnologia a fost achiziţionată prin intermediul Nascent Objects, dar a refuzat să comenteze mai multe.

  Este neclar pentru ce exact va fi utilizat sistemul modular, deşi surse apropiate Facebook au declarat pentru Business Insider că Buiding 8 este profund concentrată pe dezvoltarea tehnologiilor machine learning şi dezvoltarea camerelor de ultimă generaţie.

  Dispozitivul modular ar putea funcţiona ca telefon sau ca speaker precum Alexa de la Amazon, potrivit patentului, care subliniază, de asemenea, că „milioane de dispozitive” conectate la un server ar putea fi încărcate cu un sofware diferit în funcţie de componentele pe care le conţin.

  Potrivit LinkedIn, Bernard Richardson, actual membru al echipei Building 8, este fost angajat Amazon şi a avut aproximativ acelaşi rol şi în ceea ce priveşte speakerul Alexa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.