More

  Microsoft Paint, programul pentru editat poze, va fi eliminat definitiv

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Paint are 32 de ani de existenţă, iar Microsoft a luat în sfârşit decizia să scoată aplicaţia din ecuaţie, aceasta fiind deja inclusă pe o listă de programe ce vor fi eliminate definitiv din Windows sau la care nu se va mai lucra pentru a fi dezvoltate.

  Paint este una dintre aplicaţiile din sistemul de operare Windows care există din 1985. Programul este cunoscut şi apreciat pentru simplitate, dar din păcate fanii vor fi nevoiţi să se mulţumească de acum doar cu Paint 3D, succesorul Paint.

  Din toamnă, Microsoft va face şi mai multe modificări în ceea ce priveşte aplicaţiile pentru sistemul de operare Windows. Astfel, vor mai fi eliminate şi Outlook Express, care va fi înlocuită cu aplicaţia Mail, ca de altfel şi Reader, care va fi integrată în Microsoft Edge.

  Aşa cum informează publicaţia online The Guardian, programul Paint a fost una dintre primele alternative de creaţie grafică utilizată de specialiştii în domeniu. Acesta a devenit parte integrantă a nucleului Windows, oferind de altfel şi posibilitatea de a salva în format JPEG imaginile editate. Această funcţionalitate a devenit disponibilă din 1998.

  Microsoft nu precizează încă de când nu va mai oferi suport pentru Paint, dar menţionează că aplicaţia face parte din categoria aplicaţiilor care „nu au o dezvoltare activă şi ar putea fi eliminate în viitoarele variante” ale sistemului de operare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.