More

  Samsung va înregistra un profit record, dar nu mulţumită doar Galaxy S8

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Analiştii estimează că Samsung Electronics va anunţa un profit record, în principal datorită cererii foarte mari pentru semiconductori şi mai apoi datorită succesului înregistrat de smartphone-ul flagship Galaxy S8.

  Venitul net va fi unul record, de 9.6 miliarde de dolari în cele trei luni de zile care se încheie la iunie, a declarat Suwon, companie cu sediul în Coreea de Sud, într-un raport publicat marţi, depăşind proiecţiile Bloomberg de 8.75 miliarde de dolari.

  Rezultatele vin într-o perioadă critică, în care Jay Y. Lee este în plin scndal şi a fost ţinut departe de scaunul de vice-preşedinte Samsung pentru o durată de jumătate de an. În absenţa acestuia, compania a lansat Galaxy S8, reuşind astfel să îşi revină după retragerea de pe piaţă a Note 7, timp în care a mărit investiţiile în cipuri pentru a face faţă cererii rivalilor, inclusiv Apple Inc.

  „S8 a ajutat într-adevăr Samsung să se pună înapoi pe picioare, lăsând în final eşecul Note 7 în urmă”, a declarat Bryan Ma, analist din industria de tehnologie. „Dar, trebuie de asemenea să ţinem minte că mare parte din situaţia Samsung se datorează memoriilor şi display-urilor, de asemenea, aşa că nu totul ţine de S8.”

  Vânzările de cipuri high-end căutate de întreprinderi au ajutat la compensarea unei încetiniri sezoniere în rândul cererii de memorie pentru smartphone, spune Samsung. Cererile pentru cipuri vin de la companii precum Amazon.com Inc., Facebook Inc. şi Alibaba Group Holding Ltd., potrivit Claire Kim, un analist de la Daishin Securities, citat de Bloomberg.

  Preţurile memoriilor DDR3 de 4 GB DRAM au crescut la 3.12 dolari la finalul lunii iunie, o creştere de la 2.98 dolari la finalul lunii martie şi aproape dublu de la an la an, potrivit datelor de la InSpectrum Tech Inc. Divizia de cipuri Samsung a raportat un profit operaţional de 7.17 miliarde de dolari, în vreme ce afacerea de display-uri a avut venituri de 1.52 miliarde de dolari.

  Divizia mobilă a raportat un profit operaţional de 3.67 miliarde de dolari, vânzările S8 reprezentând mai mult de jumătate din creştere. Întreg profitul operaţional pentru al doilea trimestru a fost de 12.64 miliarde de dolari.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.