More

  Facebook prezintă venituri record şi anunţă noi modalităţi agresive de monetizare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Joi, Facebook a anunţat datele financiare pentru cel de-al doilea trimestru financiar din 2017, iar rezultatele sunt, aşa cum era de aşteptat, pozitive. Gigantul social media a trecut de 2 miliarde de utilizatori activi lunar, cu peste 1.3 miliarde care folosesc deja software-ul zilnic.

  În cifre, Facebook a anunţat 9.3 miliarde de dolari venituri şi 3.8 miliarde de dolari venituri net. Mai exact, vorbim de un profit mai mare cu 71% în comparaţie cu cel raportat pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Rata de creştere atât pentru venit, cât şi pentru profit a fost mai mică cu câteva procente faţă de anul trecut, dar pare a fi un lucru perfect normal pentru o companie care lucrează cu cifre mari.

  Facebook a avertizat în mod repetat că aşteaptă să încetinească semnificativ creşterea veniturilor, pentru că este în căutarea unei modalităţi prin care să introducă mai multe reclame în News Feed, dar asta fără să afecteze utilizatorii.

  Mark Zuckerberg, fondator şi CEO Facebook, a declarat că speră ca Facebook să ajungă să fie mai agresivă când vine vorba de găsirea modalităţilor în care să implementze publicitatea şi să găsească alte modalităţi de monetizare în produsele de mesagerie. Iar aici, acesta include şi aplicaţia Messenger, ca de altfel şi comunitatea WhatsApp, ambele trecând de un miliard de utilizatori activi lunar.

  Facebook va aplica o tactică ceva mai agresivă şi în cazul conţinutului video, plătind pentru cel original şi pentru seriale. Acest lucru ar putea să înceapă să se întâmple din august. Compania avea 20658 de angajaţi la 30 iunie 2017, o creştere cu 43% de la an la an, iar bugetul de R&D a crescut cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.