Facebook închide Lifestage, clona Snapchat pentru adolescenţi

Mădălina Gănescu
de - acum 2 luni în Aplicaţii

Lifestage este una dintre cele mai recente încercări ale Facebook de a scoate Snapchat din stilul de viaţă al adolescenţilor, pentru ca aceştia în cele din urmă să ajungă să folosească exclusiv servicii Facebook.

Potrivit publicaţiei Business Insider, Facebook a închis aplicaţia pentru adolescenţi Lifestage. Singurii utilizatori care aveau acees pentru a folosi aplicaţia erau tinerii cu vârste de 21 de ani sau mai mici de atât. Practic, aplicaţia Lifestage funcţiona ca un jurnal zilnic digital. Din păcate, Lifestage avea destul de multe probleme cu intimitatea. Mai exact, Facebook nu putea controla cu exactitatea dacă utilizatorii respectau regula de a avea sub 21 de ani.

De fapt, oricine putea înscrie orice zi de naştere dorea atunci când îşi făcea cont pe platformă. În plus, conţinutul Lifestage a fost „tot timpul public şi putea fi accesat de oricine, atât din interiorul, cât şi în exteriorul şcolii.” Lifestage a fost retrasă din App Store (pentru că versiunea Android nu a mai apucat să fie niciodată lansată) în data de 4 august, cu câteva zile înainte ca toată lumea să conştientizeze acest lucru cu exactitate.

Ultimul update pe care Lifestage l-a primit a fost în luna octombrie 2016, ceea ce înseamnă că Facebook a avut de mult timp în plan să elimine aplicaţia pentru adolescenţi.

Într-un comunicat pentru Business Insider, un reprezentant Facebook a precizat că gigantul social media „a învăţat multe de la Lifestage” şi „va continua să încorporeze aceste învăţături în funcţii ale principalei aplicaţii Facebook.”

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ