More

  Google plăteşte Apple miliarde de dolari anual pentru a rămâne motorul de căutare prestabilit pe iPhone şi iPad

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Berstein, citat de CNBC, a precizat într-un document transmis investitorilor luni că Google plăteşte Apple miliarde de dolari pentru a rămâne motorul de căutare prestabilit pe iPhone-uri şi iPad-uri.

  Firma crede că Google va plăti Apple aproximativ 3 miliarde de dolari anul acesta, de la un miliard de dolari cât plătea acum 3 ani de zile, şi că taxele de licențiere ale Google reprezintă o mare parte din afacerea serviciilor Apple.

  „Documentele Curţii indică faptul că Google a plătit Apple un miliard de dolari în 2014 şi estimăm că totalul plăţilor realizate de Google către Apple în 2017 s-ar putea apropia de 3 miliarde de dolari”, a declarat analistul Bernstein, A.M. Sacconaghi Jr. „Dat fiind că plăţile Google reprezintă aproape tot profitul Apple, numai Google poate reprezenta 5% din profitul operațional total al Apple în acest an, şi ar putea reprezenta 25% din întreaga creştere a profitului operaţional al companiei din ultimii doi ani de zile”.

  Sacconaghi a declarat că Google ar putea decide să nu mai plătească Apple nicio taxă pentru licenţă atunci când se va simţi suficient de încrezător că motorul de căutare este atât de popular încât Apple nu va include nicio altă opţiune predefinită.

  În acelaşi timp, Sacconaghi a precizat că dispozitivele iOS de la Apple au contribuit cu aproximativ 50% la veniturile din căutările mobile înregistrate de Google. Acest lucru ar putea indica faptul că Google încă se teme să nu mai achite taxe către Apple, de vreme ce sistemul în derulare este unul win-win pentru Apple şi Google.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here