More

  REVIEW – Pachet staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 + Bază magnetică

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vă spuneam acum ceva vreme că UpCar.ro ne-a echipat maşina pentru drumul către şi de la festivalul Untold. După ce am testat pachetul staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 + Bază magnetică vreme de peste 1000 km, am zis că este momentul să aflaţi şi voi câteva dintre motivele pentru care un astfel de gadget auto este necesar oricărui şofer amator sau profesionist.

  Cele mai tari reduceri la electronice auto de Black Friday sunt la UpCar.ro

  Înainte de a povesti despre experienţa noastră cu pachetul staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 + Bază magnetică, trebuie menţionat că vorbim despre „cea mai mică staţie radio CB din lume”, lucru ce o face să poată fi aşezată în orice loc din maşină, fie în cotieră, pe bord, între scaune sau chiar lângă schimbătorul de viteze.

  Staţia are puterea legală maxim admisă în România, de 4W şi permite comunicarea în ambele tipuri de benzi: AM şi FM. În plus, este dotată cu selector rapid al canalelor de urgenţă şi infotrafic internaţionale (9-19). Legat de microfonul staţiei, acesta este prevăzut cu două butoane Up şi Down pentru schimbarea canalelor şi a altor parametri.

  Antena CB PNI ML145, deşi la prima vedere pare un accesoriu nesemnificativ, este cea care influenţează cel mai mult performanţa produsului. Puterea maximă aplicată pentru scurt timp este de 400W, impedanţa de 50 Ohmi, iar construcţia antenei este din oţel inoxidabil.

  Antena pe care am testat-o la Noobz asigură comunicarea pe o distanţă maximă de 15 km, uneori chiar mai mult, asta în condiţii ideale de lucru: calibrare, câmp deschis fără obstacole, staţie cu putere maximă admisă de 4W şi cu o recepţie standard. Aşa cum este de aşteptat, când te deplasezi cu maşina în zone de dealuri, munţi, clădiri, pereţi, distanţa de comunicare se poate micşora semnificativ.

  Pentru o distanţă mai mare de comunicare, lungimea antenei este, de asemenea, foarte importantă. Acest tip de antenă este gata de montaj, având în pachet nu doar antena, ci şi un imbus de calibrare. Accesoriul se montează de preferat pe suport fix, pe plafon sau pe baza magnetică.

  După testarea pachetului staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 + Bază magnetică, am ajuns la concluzia că accesoriul auto este ideal pentru deplasarea pe distanţe lungi, nu doar cu autoturismul de familie, ci şi în interes de serviciu. Spre exemplu, în deplasarea noastră la Cluj-Napoca, am întâmpinat pe traseu diferite tipuri de accidente, care nu au fost semnalizate prin aplicaţia de călătorie Waze, dar despre care colegii de pe traseu (şoferi de tir, şeptică şi nu numai) ne-au comunicat.

  Au existat chiar situaţii în care am aflat despre anumite rute aglomerate sau cu posibile accidente cu până la 7 – 10 minute înainte să fie semnalizate în Waze, lucru ce ne-a ajutat să optăm pentru un traseu mai puţin aglomerat.

  Un alt aspect pe care l-am observat în utilizarea unui astfel de dispozitiv de comunicare în trafic a fost o componentă de care orice şofer ar avea nevoie, mai ales când se deplasează pe distanţe foarte lungi: DIVERTISMENTUL. Au existat şoferi care au spus bancuri, au relatat diferite întâmplări amuzante din viaţa lor sau au existat schimburi de replici între şoferii care puneau în pericol viaţa altor participanţi la trafic.

  Ştiţi şi voi că, de multe ori se întâmplă să ai parte de un episod mai puţin plăcut în trafic şi îţi doreşti să îi spui şoferului neatent unde a greşit şi ce risca să facă. Ei bine, un accesoriu auto cum este pachetul staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 + Bază magnetică te ajută în astfel de momente. Mai mult decât atât, atunci când clarifici mici nereguli în trafic, reuşeşti să te concentrezi mult mai bine la restul traseului pe care îl ai de parcurs.

  Pentru a ajunge la Cluj-Napoca am optat pentru traseul Bucureşti – Braşov – Sighişoara – Turda – Cluj Napoca, iar la întoarcere am mers pe ruta Cluj Napoca – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti. Astfel, am parcurs atât zone cu traseu deschis, fără obstacole, cât şi zone de deal şi de munte. Dacă în zonele deschise nu am întâmpinat deloc dificultăţi în comunicare, în cele de munte am avut de-a face cu porţiuni în care am preferat să oprim staţia. Totuşi, când eram în apropierea celorlalţi şoferi, pe distanţe de 500 metri până la 2 km, puteam comunica.

  Dacă este să luăm în considerare raportul calitate-preţ, pachetul staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 + Bază magnetică merită cu desăvârşire suma de aproximativ 300 lei, mai ales dacă eşti un călător prin definiţie sau parcurgi mulţi kilometri cu maşina în interes de serviciu.

  CUMPĂRĂ Pachet staţie radio auto CB CRT One N + Antenă radio CB PNI ML145 lungime 145cm + Bază magnetică

  Iniţial, am spus că aplicaţia Waze e suficientă în trafic, dar ar fi de menţionat că aceasta mai dă erori, în special în zonele cu semnal foarte scăzut sau acolo unde datele mobile nu pot fi accesate nicidecum. Au existat chiar porţiuni de traseu pe autostradă sau în localităţi de la periferia judeţelor pe care le-am străbătut, unde Waze nu funcţiona, dar staţia radio auto CB şi-a făcut treaba cu brio. Mai mult decât atât, pentru a ţine permanent pornită o aplicaţie de călătorie, trebuie să utilizezi datele mobile, pe când utilizarea staţiei radio auto CB este gratuită.

  Dacă aveţi în plan să achiziţionaţi o staţie radio auto CB mică, dar foarte practică, recomandăm să luaţi în calcul acest model. Dacă deja utilizaţi un astfel de dispozitiv de comunicare auto, puteţi să ne împărtăşiţi din experienţa cu acesta în secţiunea de comentarii de mai jos.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.