More

  Ghid practic pentru alegerea hard discului potrivit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Hard discurile reprezintă de multă vreme cea mai fiabilă soluţie de stocare a datelor, oferind capacităţi de stocare din ce în ce mai mari dar şi viteze de lucru care ţin pasul cu cele mai noi tehnologii de calcul, fiind de asemenea şi layer-ul de baza al internetului prin susţinerea volumului imens de date care se generează şi se transferă zilnic pe Internet şi în cloud.

  Utilizatorii de internet: Facebook, Youtube, Twitter, Netflix, Instagram, email şi alte aplicaţii, generează zilnic, în medie, 2.500 milioane de GB de date (*media ultimilor doi ani) cantitate care ar necesită peste un milion de hard discuri de 2TB pentru stocare, în fiecare zi! Nu există nici un dubiu că dispozitivele HDD sunt cele mai potrivite pentru această sarcina, neavând rival atunci când discutăm despre preţul per gigabyte-ul de informaţie şi versatilitatea pe care o oferă.

  Potenţialul hard-discurilor devine tot mai mare odată cu o tendinţa de generare de conţinut online sau offline aflată într-o continuă creştere. La cifrele menţionate mai sus, includem datele unui utilizator obişnuit de PC sau gamer, producător de filme, companie de orice fel, developer de aplicaţii şi lucrurile prind contur. Fie că folosim un computer personal de gaming, un dispozitiv de stocare NAS (Network Attached Storage) sau un sistem de supraveghere video – toate aceste situaţii implică utilizarea unui mediu de stocare suficient, fiabil şi sigur. . Data Age 2025, un studiu generat de IDC a ajuns la concluzia că până în anul 2025 volumul total de date la nivel global va depăşi valoarea de 160 zettabytes (un trilion de gigabytes) – de 10 ori mai mult decât volumul generat doar în anul 2016.

  Hard discurile Seagate oferă o paleta extinsă de aplicabilitate, pornind de la utilizatorii obişnuiţi de PC în căutare de spaţiu pentru informaţiilor lor – seria Barracura; familiile şi afacerile de orice fel care au nevoie de un centru comun pentru stocare datelor, fotografiilor, fişierelor de orice tip sau a altor informaţii în echipamente NAS – seria IronWolf; dar şi celor care se simt mai în siguranţă folosind sisteme de supraveghere video – seria SkyHawk.

  Seagate IronWolf

  Discurile Ironwolf au fost create special pentru a adresa nevoia în creştere de spaţiu de stocare atunci când se folosesc echipamente NAS, aceste HDD-uri fiind disponibile în două variante: Ironwolf – pentru utilizatorii casnici, IMM-uri şi soluţii SMB NAS, şi Ironwolf Pro – destinate mediilor Enterprise NAS şi comercial; cu capacităţi ce pornesc de la 1TB până la 10TB. Echipate cu tehnologii de ultima generaţie, Seriile Ironwolf dispun de facilităţi cum ar fi AgileArray ce asigura flexibilitate sistemului de stocare creat atunci când sunt necesare extinderea spaţiului, creşterea numărului utilizatorilor sau a volumelor de date transferate.

  Pentru dispozitivele NAS, Seagate a dezvoltat un sistem de prevenţie, recuperare şi protecţie a datelor prin intermediul căruia se elimina riscul de a pierde informaţii preţioase fără a avea posibilitatea de a acţiona atunci când se detectează o problema. IronWolf Health Management face posibile toate aceste lucruri şi a fost deja integrat pe echipamentele NAS produse de Synology şi ASUSTOR. De asemenea, serviciul Seagate® Rescue Dată Recovery (disponibil pentru modelele IronWolf Pro, pentru o perioada de 2 ani şi oferit gratuit) garantează recuperarea într-un mediu sigur a informaţiilor care au fost deteriorate fără să implice un cost suplimentar din partea clientului.

  Seagate SkyHawk

  Seagate a creat în anul 2006 o nouă categorie de produse odată cu lansarea primului hard disc pentru echipamente de supraveghere, fiind singură companie care produce de mai bine de 10 ani discuri specializate pentru acest segment de piaţă – iar de atunci seria de produse a cunoscut un progres tehnologic de invidiat. Soluţie de stocare dedicată sistemelor de supraveghere, modelele SkyHawk includ facilităţi ce asigura funcţionarea impecabilă în fluxuri de lucru intensive 24/7, integrarea software-ului ImagePerfect fiind o facilitate care permite instalarea unui număr mai mare de camere video în sistem decât în mod obişnuit (până la 64 camere HD) şi poate înregistra fără întrerupere, astfel încât utilizatorii să nu piardă nici un cadru din filmările efectuate.

  SkyHawk poate înregistra până la 180TB de fişiere video într-un an, de trei ori mai mult decât un hard disc tradiţional de PC, mulţumită optimizărilor incluse în firmware-ul produsului, iar cu funcţia NVR-ready utilizatorii pot configura matrici RAID şi redimensionă sistemul video extrem de simplu şi rapid.

  Seagate BarraCuda și FireCuda

  Când stocarea tradiţională întâlneşte tehnologiile solid-state iau naştere dispozitive care combină într-un mod inedit şi totodată eficient două concepte aflate până de curând pe drumuri paralele. Seagate FireCuda este soluţia ideală de upgrade pentru gamerii şi utilizatorii care doresc să beneficieze de rapiditatea unui SSD fără să sacrifice spaţiul de stocare, având la dispoziţie în acest fel capacitatea masivă de stocare a unui HDD şi vitezele de citire/scriere ale unui SSD.

  Seagate BarraCuda păstrează versatilitatea şi siguranţă oferită de un hard disc tradiţional, însă aduce îmbunătăţiri substanţiale la vitezele de scriere şi citire, care se traduc într-o funcţionare mai rapidă că computerului sau laptopului unde a fost instalat. Echipat cu memorie Intel® Optane™, o clasa revoluţionară de memorie non-volatilă, discurile BarraCuda oferă o serie de avantaje extrem de atractive ajungând la performanţe similare cu cele ale unui SSD.

  Iar pentru profesioniştii din orice domeniu, administratorii de servere de mici dimensiuni sau power-useri, BarraCuda Pro aduce funcţii din mediul enterprise la îndemână consumatorilor prin viteze de lucru ridicate şi capacităţi de până la 10TB, toate acoperite de o garanţie extinsă de 5 ani şi 2 ani Seagate Rescue Dată Recovery service pentru lucru fără griji şi recuperare de date gratuită, în caz de dezastru.

  Într-o era complet digitalizată, existenţa hard discurilor reprezintă o funcţie vitală nu doar pentru computere şi industria de IT ci pentru întreagă lume, companii de transport, fabrici de orice fel, guverne, burse de valori sau grădiniţe şi şcoli. Fără soluţii de stocare suficiente, fiabile şi performanţe, lumea s-ar opri în loc, măcar pentru un timp.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.