SHARES

”Google a cumpărat Apple pentru 9 miliarde de dolari” este o știre falsă

Mădălina Gănescu
- acum 9 luni în Cultura

Ziua de 10 octombrie 2017 ar fi putut fi scrisă în istorie dacă informația Dow Jones, potrivit căreia Google a cumpărat Apple pentru suma de 9 miliarde de dolari, se dovedea a fi reală, dar până la urmă se pare că totul a fost doar o ”eroare tehnică”.

Dow Jones a publica marți o știre potrivit căreia Google a achiziționat Apple pentru suma de 9 miliarde de dolari, iar acest lucru s-a întâmplat în urma unei înțelegeri pe care Steve Jobs ar fi avut-o cu Larry Page, Chief Executive Google, înainte să moară. ”Chief Executive Google, Larry Page, a avut discuții în taină cu decedatul Steve Jobs în 2010 pentru a încheia oficial înțelegerea. Afacerea a fost anunțată când dorința lui Jobs a fost citită în Cupertino, Calif. Înțelegerea, care este așteptată să fie închisă mâine, oferă fiecărui acționar câte 9 acțiuni din stocul Apple. Evident, Google se va muta în birourile extravagante ale Apple. Angajații Google au exclamat: YAY.”, se arată în știrea falsă publicată de Dow Jones.

Aceasta nu a fost singura știre falsă pe care Dow Jones a publicat-o marți din cauza unei ”erori tehnice”. Alte exemple de titluri ar fi: ”DJ UPDATE: Google, Apple se alătură pentru a crea gigantul de tehnologie”, ”DJ Google va cumpăra Apple pentru 9 miliarde de dolari”, ”DJ Google Spune Yay” și ”DJ Google Spune că Steve Jobs a sugerat că aceasta este dorința lui”.

În prezent, Apple are o valoare de piață mai mare de 800 miliarde de dolari, iar Google și-a schimbat numele în Alphablet în 2015. Unitatea News Corp, Dow Jones, a negat faptul că hackerii ar fi atacat compania și au oferit următorul comunicat cu privire la incident: ”Vă rugăm să nu luați în seamă titlurile pe care Dow Jones le-a publicat între orele 9:34am și 9:36am. Aceste titluri au fost publicate din cauza unei erori tehnice. Toate aceste titluri sunt înlăturate din sistem. Ne cerem scuze pentru eroare.”

COMENTARII

Comentarii

comentarii

loading...