More

  Facebook lansează Oculus Go, dispozitivul VR care nu necesită smartphone sau PC

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Oculus Go a fost lansat în cadrul conferinței Oculus Connect 4, de către Mark Zukerberg, CEO-ul Facebook.

  Mark Zuckerberg a spus despre Oculus Go că este „cel mai accesibil dispozitiv de realitate virtuală din momentul de față„, acesta având un preț de pornire de 199 dolari. Livrările vor începe în prima parte a anului 2018.

  Experiența pe care o oferă Oculus Go este similară cu cea a Gear VR. Dispozitivul va permite utilizatorului să interacționeze cu mediul încojurător, dar nu îi oferă posibilitatea de a fi mobil și a accesa toate locurile încăperii.

  Hugo Barra, vicepreședinte Facebook, a caracterizat dispozitivul ca fiind „de departe cel mai simplu mod prin care dezvoltatorii se pot implica în proiectele de realitate virtuală„. Dispozitivul este foarte ușor și simplu de utilizat.

  Un lucru interesant este că Oculus Go va avea avelași tip de lentile, cu un câmp vizual extins, pe care le găsim și pe dispozitivul Oculus Rift, cât și un controller similar cu cel al „fratelui său mai mare„.

  Oculus Go are un display LCD WQHD „fast-switch” și un sistem audio avansat. Dispozitivul va fi compatibil cu toate aplicațiile dezvoltate pentru Gear VR. Nu avem informații despre specificații sau despre capacitatea bateriei, dar știm că dezvoltatorii vor putea să achiziționeze kitul pentru dezvoltare începând cu luna noiembrie.

  Acest dispozitiv de sine stătător oferă companiei Oculus o garanție pentru extinderea pieței dincolo de parteneriatul pe care l-a dezvoltat cu Samsung.

  Oculus Go va deschide piața pentru Facebook, oferind posibilitatea de a rupe dependența de un anumit smartphone cu anumite specificații, precum sunt flagship-urile Samsung.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.