Steve Wozniak vorbește despre dependența de tehnologie

NoobZ
- 26.10.2017, 15:08 în Cultura
2

SHARES

Steve Wozniak, inventatorul primelor produse Apple și co-fondatorul gigantului din Cupertino, a participat la IAA Global Conference 2017 în cadrul căreia a avut și o scurtă întânire cu jurnaliștii. Steve a afirmat că nu se teme de inteligența artificială, cum de altfel că recunoaște faptul că omul modern este dependent de tehnologie.

Totuși, atunci când Steve Wozniak a fost întrebat de jurnaliști dacă este un sclav al tehnologiei, acesta a spus că se definește mai degrabă ca fiind ”umanist”: ”Am crescut ca om, vreau să fiu capabil să am propriile gânduri, private, să vorbesc cu oamenii și să fac lucruri într-un mod în care nu sunt împiedicat de tehnologie. Simt că tehnologia este tot mai importantă în viața noastră și suntem, de exemplu, ”sclavii” automobilului odată ce îl avem. Nu ne simțim însă sclavi ai tehnologiei, deși suntem dependenți.”

De asemenea, Wozniak completează ipoteza sa spunând: ”Nu cred că tehnologia schimbă creierul uman foarte mult, ci cred că mintea umană se adaptează la mediul în care trăiește, iar în prezent acest mediu este plin de tehnologie. Începem să credem că uneori răspunsul este mereu acolo, în dispozitivele noastre.”

Co-fondatorul Apple a declarat că domeniile care vor juca un rol important în viitor sunt biotehnologia, genetica, inteligenţa artificială, robotica, vor fi importante în viitor: “Mi-ar plăcea să creez un robot micuţ care să îmi cureţe maşina în fiecare noapte, astfel încât dimineaţa să o găsesc mereu curată. Acest robot ar fi unul ieftin.”

Steve Wozniak sfătuiește inventatorii şi antreprenorii să aibă un “business drive” precum avea Steve Jobs, să acorde o importanţă mare marketingului: produs creat, specificații, preț, şi să lucreze cu ingineri. The WOZ mai spune că, Apple 1, Apple 2, iPhone, au fost într-adevăr produse revoluţionare, dar lucrul care i-a schimbat cu adevărat viaţa a fost App Store. Aplicaţii precum Uber, Airbnb şi altele sunt câteva exemple de aplicaţii enumerate de Wozniak. 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!