More

  Facebook vrea să aibă controlul asupra imaginilor tale compromițătoare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook vrea să lupte împotriva ”revenge porn” cu ajutorul abonaților. Gigantul le propune utilizatorilor să-i trimită fotografiile lor compromițătoare în cadrul unui program testat în Australia. Astfel, Facebook va avea controlul asupra difuzării de imagini sau înregistrări video intime fără consimțământul celor care apar în ele.

  Astfel, dacă la un moment dat ai distribuit forografii intime și te temi că anumite persoane rău intenționate ar putea să le redistribuie din răzbunare pe rețelele sociale, Facebook ți-ar putea veni în ajutor la un moment dat. Facebook spune că aceste imagini pot fi ”tăguite” cu o amprentă electronică unică pentru a bloca preventiv distribuirea acestora pe Facebook, Instagram sau Messenger.

  Utilizatorii vor trimite mai întâi aceste imagini la eSafety Commission, Comisia australiană pentru securitate informatică. Ei le vor trimite apoi Facebook pe Messenger, în cadrul unui proces care va permite rețelei de socializare să le marcheze.

  „Folosim o tehnologie de recunoaștere a imaginilor pentru a împiedica partajarea neautorizată de imagini intime”, a declarat Antigone Davis, responsabil pentru Securitate la Facebook.

  „Din cauza impactului mondial al Facebook și Instagram, această acțiune preventivă le permite victimelor să se protejeze de viitoare încălcări”, a explicat joi într-un comunicat Julie Inman, Comisar australian pentru Securitate Informatică. „Aceasta îi lipsește de orice putere pe cei care încearcă în mod deschis să-și umilească victimele față de prieteni, familie și colegi”, a mai adăugat aceasta.

  Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat că Marea Britanie, Canada și SUA ar urmă să participe și ele la acest program. În ceea ce privește Australia, această țară se află printre primele țări care luptă împotriva ”revenge porn”. Potrivit unui recent sondaj efectuat de Comisie, o australiancă din cinci cu vârsta între 18 și 45 de ani a fost deja victima utilizării rău-intenționate a unor imagini intime. În 53% din cazuri aceste acte de răzbunare s-au produs pe Facebook și Messenger, în 11% pe Snapchat și 4% pe Instagram.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.