More

  Cum alegi cardul de memorie potrivit?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Smartphone-urile utilizează acum memorii de stocare încorporate, iar cardurile de memorie independente sunt uitate treptat de utilizatorii de rând. Totuși, acestea încă sunt utilizate în alte dispozitive precum camere foto sau camere video. Așadar, dacă ai nevoie de cardul de memorie potrivit, acest articol îți va fi de folos.

  Tipuri de Carduri de Memorie

  Acum, principalele carduri sunt cardurile SD, cardurile Micro SD (TF) și cardurile CF.

  Liste de parametri

  Fiecare brand de carduri oferă un design diferit, cum de altfel și parametrii sunt diferiți, iar standardele acestora sunt stabilite de Asociația SD pentru standarde uniforme.

  Deși se referă la acesta ca la un card SD, potrivit capacității maxime, dar și a clasificării aparte, SDXC a precizat că tipul de card de memorie ”de mare viteză” este ultimul tip, cu o capacitate maximă de până la 2TB, iar SDHC este cu mult inferior, cu un maxim de 32 de GB. Spre exemplu, dacă cineva îți vinde un card SDHC de 64 GB, cel mai probabil vrea să te păcălească.

  Tipul de interfață

  În prezent, multe carduri SD sunt marcate cu ”I” sau ”II”. Primul înseamnă că respectivul card oferă suport pentru protocolul UHS (Ultra High Speed), ceea ce înseamnă că interfața maximă a lățimii de bandă este de aproximativ 100MB/s. În schimb, în ceea ce privește UHS-II, poți oferi timpi de citire și de scriere mai mari pe dispozitive care oferă suport pentru acest format. Specificațiile celor două UHS sunt compatibile cu versiunile anterioare, iar vechiul dumneavoastră dispozitiv poate utiliza cardul de memorie a noului protocol, dar ținut cont în acest caz ar mai fi că acesta poate efectua numai limita de viteză superioară a dispozitivului citit.

  Viteză de scriere

  Viteza cardului de memorie se împarte în viteza de citire și viteza de scriere. În general, viteza de citire a aceluiași card este mai mare. Viteza cardului SD nu se leagă doar de acesta în sine, ci și de dispozitivele care îl citesc. Același card va avea o viteză diferită, iar performanțele vor rezulta în funcție de fiecare situație în parte. Pentru a avea parte de cea mai bună performanță a cardurilor de memorie, este necesară cea mai bună combinație de carduri și de citire a dispozitivelor.

  Clasa de viteză

  C vine de la viteza minimă de scriere în situații normale.

  Clasa de viteză UHS 

  U vine de la performanța vitezei cardului SD pe dispozitive care oferă suport pentru UHS și reprezintă viteze minime continue de scriere de 10M/s și 30M/s.

  Clasa de viteză Video 

  Cea mai mare viteză care poate fi atinsă este de 90MB/sec.

  Clasa de viteză a aplicației

  Deși dispozitivele mobile utilizează din ce în ce mai rar carduri de memorie, acestea încă mai există și trebuie să citescă datele de pe cardul de memorie în mod regulat și continuu. Pentru a putea realiza acest lucru, stabilitatea transmisiei trebuie să fie garantată.

  Spre deosebire de unele dispozitive, MP3-urile folosesc, de asemenea, carduri de memorie, și au nevoie așa cum e de așteptat de stabilitate. Ei bine, cardul Micro SD cu logo-ul A1 este, cel mai probabil, prima alegere pentru utilizatorii acestor tipuri de dispozitive. Performanța aplicațiilor este în prezent numai clasa A1.

  Există și situații în care cardul tău SD se deteriorează sau se strică, iar pentru aceste momente, trebuie să știi că există soluții pentru repararea cardului SD sau pentru recuperarea datelor. Un card SD este foarte util în telefoanele noastre pentru fotografii și alte documente. Motiv pentru care, atunci când se deteriorează sau se strică cardul, cu siguranță te pierzi cu firea. Folosește un o soluție SD card recovery pentru a scăpa de probleme și pentru a te bucura în orice moment de datele personale.

  Pentru situațiile în care nu ai la dispoziție un buget pentru recuperarea datelor de pe un card SD, află că există software-uri gratuite de recuperare a datelor de pe cardurile de memorie, iar 5 dintre ele le găsești chiar aici.

  Preț și disponibilitate

  Din cauza problemelor de capacitate, cardurile de memorie premium se înrăutățesc. Alege cardul SD, uită-te la parametri, dar aruncă un ochi și la brand. Dacă nu știi într-adevăr care este tipul de card de care ai nevoie, ia în calcul informațiile furnizate de Asociația SD:

  Pe scurt, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este viteza experienței, iar dacă ai nevoie de un card pentru o cameră, optează pentru cardul U1. Dacă ai un GoPro, este recomandat să achiziționezi U3. În ceea ce privește smartphone-ul, dacă nu realizezi frecvent fotografii și camera ta nu utilizează prea mult spațiu, 32 GB sau 64 GB sunt mai mult decât rezonabili. Dacă telefonul tău oferă suport pentru card de memorie extern sau dacă ai un Nintendo NS, cardul cu logo A1 este mai potrivit pentru tine.

  În ceea ce privește brandurile, recomandăm Samsung, SanDisk, Toshiba. Apropo, chiar și în cazul acestor branduri uneori parametri vizați nu sunt neapărat exacți. Înainte să vă achiziționați un card de memorie extravagant, puteți merge pe site-urile de review-uri să vedeți cum este evaluat acesta.

  Acest articol este furnizat de EaseUS, o companie care oferă software de recuperare de date de pe carduri de memorie. Aceștia au creat o pagină despre Windows 10 Update, iar dacă ești interesat poți da un click aici pentru mai multe detalii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.