More

  iPhone 8 Plus este ca femeia care arată foarte bine de la spate, dar la fața căreia se mai putea lucra

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  iPhone 8 Plus este tipul de smartphone pe care l-aș asemăna cu o femeie care arată foarte bine de la spate, dar când întoarce fața te face să regreți că ai fluierat-o. Am testat dispozitivul mobil de la Apple mulțumită Orange pentru o perioadă de mai bine de 3 săptămâni, suficient cât să îmi dau seama dacă a venit vremea să trec de la Android la iOS sau indicat este să mai dau o șansă celui mai popular sistem de operare din lume.

  Pentru cei care urmăresc review-urile pe care le fac la diferite modele de smartphone-uri, nu mai este deloc o surpriză că pentru mine brandul de telefoane mobile complet din toate punctele de vedere este Samsung, pe care îl consider în continuare greu de egalat de oricare alt jucător de pe piață. Sunt utilizator de Samsung de la Galaxy S2 până la Galaxy S7 Edge, am testat Galaxy S8 Plus și Galaxy Note 8, dar am încercat pe cât posibil să rămân imparțială atunci când testez orice alte modele de telefoane, indiferent de brand, pentru a vă ajuta la rândul vostru să luați cele mai bune decizii.

  Înainte de a utiliza orice smartphone, am de fiecare dată 3 întrebări la care vreau să îmi răspund:

  – Ce vreau să fac cu smartphone-ul?
  – Cât sunt dispusă să investesc în produs?
  – Contează marca (apartenența la grup) sau inovația?

  Ei bine, tot de la aceste 3 întrebări am plecat și când am scos pentru prima dată iPhone 8 Plus din cutie. Analizând produsul din perspectiva categoriei de smartphone-uri din care face parte, premium/high-end, m-am gândit că nu va fi o mare diferență în stilul de utilizare comparativ cu ceea ce am experimentat pe Android. Desigur, am gândit greșit, pentru că iOS este complet în altă ligă față de Android și concluzia finală este că nu simt că sistemul de operare al americanilor se pretează nevoilor mele.

  Cu greu am reușit să import contactele din contul Google în iPhone 8 Plus, iar când am reușit în final să intru în telefon, am sesizat că nu am niciuna dintre aplicațiile pe care le utilizam anterior pe telefonul Android. Astfel, a trebui să îmi instalez fiecare aplicație în parte, să mă loghez în fiecare, practic să iau totul de la zero. Concluzia după toată tevatura este că trecerea de la Android la iOS nu va fi sub nicio formă o procedură relaxantă și plăcută. În plus, a fost de-a dreptul frustrant când am văzut cum Cristi și-a sincronizat contul Google la Galaxy Note 8 și i-au fost instalate automat toate aplicațiile pe care le utilizează, iar asta în nici 2 minute.

  Da, unii dintre voi îmi veți spune că dacă anterior aș fi folosit tot un iPhone, același lucru s-ar fi întâmplat și la mine și nu ar fi trebuit să petrec atât de mult timp pentru logare, instalare, sincronizare, etc. Totuși, în argumentația de astăzi plec de la premisa că un utilizator Android vrea să treacă la iOS și ar fi indicat ă știe la ce trebuie să se aștepte.

  iPhone 8 Plus este un telefon foarte bun, într-adevăr, dar din punctul meu de vedere, în urma testării, nu merită investiția de aproximativ 1000 euro. L-aș poziționa mai degrabă la prețul de maxim 700 euro. Bateria este una generoasă, oferă o autonomie de până la o zi și jumătate, în condiții de utilizare moderată, nu mai mult de 10 ore în condiții de utilizare intensă. Camera principală este și ea destul de bună, ideală pentru fotografiile pe care le încarci pe Instagram sau pe Facebook, uneori chiar și pentru fotografii de produs, asta dacă ai o lumină bună, generoasă.

  Același lucru este valabil și pentru camera frontală. În schimb, de menționat în cazul camerelor iPhone 8 Plus ar mai fi că în unele situații nu redau fidel culorile reale, cum se întâmplă în cazul Samsung Galaxy Note 8. În plus, dacă dai zoom in pe fotografii și mergi în detaliu, îți dai seama că s-a intervenit destul de mult cu filtre de editare.

  Un alt lucru care încă mă face să spun nu iOS și să continui cu Android este acela că nu pot conecta simplu și rapid dispozitivul mobil la restul dispozitivelor smart pe care le am în casă. Spre exemplu, camera de supraveghere de la Allview nu beneficiază de aplicație în App Store, smart TV-ul Philips Ambilight este Android, nu pot transfera date de pe iPhone 8 Plus pe laptopul Lenovo, iar lightning cable-ul mă încurcă foarte mult atunci când uit încărcătorul acasă și în jurul meu nu mai există niciun utilizator de iPhone. Galaxy Note 8 are încărcător cu mufă USB Type-C la fel ca Huawei Mate 10 Pro, iar în cazul în care uit unul dintre încărcătoare acasă, oricând îl pot utiliza pe celălalt.

  Nu îmi place ideea de a fi blocată într-un ecosistem, așa cum am explicat și într-un articol dedicat pe marginea acestui subiect. Pentru moment nu am ajuns să testez iPhone X, dar sper să ajungă în curând și acesta la analiză, poate terminalul care marcheză 10 ani de la lansarea primului iPhone va fi și cel care mă va determina să las în cele din urmă în spate orice telefon Android.

  Din punct de vedere al designului, faptul că Apple a ales să lase atât de mult spațiu inutil în jurul ecranului, creează noi frustrări. Sunt porțiuni ale panel-ului iPhone 8 Plus total inutilizabile, care oferă în același timp un aer învechit și ieftin telefonului. Pentru că destul de mulți producători chinezi au creat designuri de telefoane care imită smartphone-urile iPhone, de la Meizu la Vivo, Xiaomi și terminând cu unele modele mai vechi de la Huawei, când mă uit la iPhone 8 Plus vizualizez o replică sau o tentativă de telefon care vrea să imite ceva bun. Este pur și simplu un aspect care mi s-a înrădăcinat undeva adânc în subconștient care nu-mi permite să primesc cu brațele deschise niciun iPhone cu design sub iPhone X.

  Iar pentru că e cazul să vorbim puțin și de funcționalitate, o să menționez faptul că iPhone 8 Plus pe care l-am testat s-a blocat de câteva ori, atât la instalarea aplicațiilor, cât și la simpla utilizare sau la accesarea aplicației de cameră. Lucrul cu care fanii iPhone s-au tot lăudat și pe care l-au scos ca argument primar a fost că iOS nu agață niciodată și nu se blochează. Eu am testat, iar la mine sistemul de operare al americanilor a agățat, a avut bug-uri și nu de puține ori. Am avut inclusiv problema ecranului care nu răspunde la comezi atunci când este frig afară și tastatura care nu răspundea la comenzi. Știu, s-ar putea să atrag eu răul sau pur și simplu sunt un utilizator pretențios și realist, care preferă să nu se amăgească doar cu brandul.

  Au existat 3 lucruri care mi-au plăcut la iPhone 8 Plus: butonul prin care dai telefonul pe silent, fără să mai intri în setări, spatele din sticlă, mult mai elegant și cu aspect premium și fotografiile pe care le poți realiza cu el pentru cei care te urmăresc în social media.

  În rest, iPhone 8 Plus rămâne doar o îmbunătățire a iPhone 7 Plus și nimic mai mult. Din păcate, nu pot spune că merită atenția în fața Samsung Galaxy Note 8, care vine cu o experiență de utilizare mult mai profesionistă, mai serioasă, mai fidelă și mai inovativă. Momentan, mă pronunț doar cu privire la iPhone 8 Plus, poate o dată cu iPhone X îmi voi schimba părerea, dar până la proba contrarie, rămân la concluzia din introducere, că iPhone 8 Plus este ca femeia care arată bine de la spate, dar care dacă își întoarce fața regreți că ai fluierat după ea.

  Fotografii realizate cu Huawei Mate 10 Pro pe care îl testăm în campania Orange Smartphone Tester. 

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.