More

  Facebook sancționează engagement bait. Ce trebuie să nu mai faci

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Utilizatorii au transmis Facebook că nu le plac portările de tip spam de pe rețeaua socială, care îi momesc să interacționeze cu like-uri, share-uri, comentarii și alte acțiuni. Spre exemplu: ”Dă LIKE aici dacă ești berbec!”. Această tactică este cunoscută drept ”engagement bait” și profită de algoritmult News Feed prin mărirea engagement-ului cu scopul de a obține un reach mai mare.

  Astfel, începând de săptămâna aceasta, Facebook va începe să sancționeze postări individuale de la oameni și Pagini, care utilizează engagement page. Pentru a obține engagement cât mai real, echipele Facebook au făcut review și au împărțit pe categorii sute de mii de postări pentru a informa un model machine learning care poate detecta diferite tipuri de engagement bait. Postările care folosesc această tactică vor fi afișate mai rar în News Feed.

  Mai mult decât atât, în săptămânile următoare, Facebook va începe să implementeze reglementări mai stricte pentru Pagini care în mod repetat folosesc engagement bait pentru a obține în mod artificial reach în News Feed. Pe o perioadă de câteva săptămâni, Facebook va implementa reducerea nivelului Paginii pentru a le oferi publisherilor timp să adapteze și să editeze postările de tip engagement bait. Mai mult decât atât, Facebook va continua să găsească modalități de a îmbunătăți și de a scala eforturile pentru a reduce engagement bait-ul.

  Postările care solicită utilizatorilor ajutorul, sfatul sau recomandări, spre exemplu în cazul pierderii unui copil, strângerii unei sume de bani pentru o cauză sau solicitarea de recomandări pentru călătorii, nu vor fi afectate de acest update.

  Facebook își propune să curățe rețeaua socială de conținut de tip spam, senzațional sau înșelător și dorește să promoveze mai mult conversații autentice și pline de înțeles.

  Publisherii și alte afaceri care folosesc tacticile engagement bait în postările de pe Facebook ar trebui să se aștepte la o scădere a reach-ului în cazul postărilor în cauză. Între timp, Paginile care au distribuit în mod repetat engagement bait vor vedea scăderi semnificative în ceea ce privește reach-ul. Administratorii Paginilor ar trebui să continue să se concentreze pe postări relevante și cu înțeles, care nu folosesc tactici engagement bait. SURSA

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.