More

  WhatsApp trebuie să nu mai transfere datele utilizatorilor către Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Comisia responsabilă de protecția vieții private din Franța a trimis către WhatsApp o notă oficială prin care îi cere celei mai populare aplicații de mesagerie din lume să nu mai împărtășească date despre utilizatori cu Facebook, compania mamă, în termen de o lună de zile. Președintele National Data Protection Commission (CNIL) a cerut WhatsApp să furnizeze o probă cu datele utilizatorilor din Franța care au fost transferate către Facebook.

  ”Compania a explicat că nu poate furniza proba solicitată de CNIL, de vreme ce este localizat în Statele Unite ale Americii și consideră că este subiect doar pentru legislației din țara de apartenență (SUA)”, a publicat CNIL luni pe website. ”Drept urmare, Președintele CNIL a decis să emită o înștiințare oficială către compania WhatsApp să se supună Data Protection Act în termen de o lună de zile”, se mai arată pe website-ul comisiei.

  WhatsApp a fost achiziționată de Facebook în 2014, iar în data de 25 august 2016, WhatsApp a lansat o nouă versiune de Termeni și Condiții, plus o nouă Politică de Confidențialitate, în care explică faptul că ”de azi înainte, datele utilizatorilor sunt transferate către Facebook cu trei scopuri: publicitate targetată, securitate și evaluare și îmbunătățire a serviciilor”.

  ”În vreme ce scopul securității pare să fie esențial pentru o funcționare eficientă a aplicației, nu este cazul pentru scopuri de business intelligence care țintesc spre îmbunătățirea performanțelor și optimizarea utilizării aplicației prin analizarea comportamentului utilizatorilor”, menționează Președintele CNIL.

  Comisia responsabilă de protecția vieții private din Franța consideră că transferul de date cu scop de ”business intelligence” nu are la bază suport legat solicitat de Data Protection Act pentru orice prelucrare. Astfel, a decis să trimită o înștiințare publică pentru a se asigura de cel mai înalt nivel de transparență la nivel de date transferate la nivel masiv de la WhatsApp la Facebook Inc.

  Acesta nu este primul incident în care se contestă transferul de date dintre WhatsApp și Facebook. Germania a impus deja Facebook să înceteze colectarea datelor de la utilizatorii WhatsApp. După critica repetată, Facebook a fost de acord să nu mai colecteze date ale utilizatorilor WhatsApp în Marea Britanie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.