More

  REVIEW TRUST GXT 164 SIKANDA MMO: Un mouse de gaming pentru MMO, dar perfect și pentru MOBA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După ce am testat Laban GXT 188 mai mult pe shootere, am simțit nevoie de o schimbare de gen, respectiv către alt tip de multiplayer. MMO-urile și MOBA fiind la putere, mouse-ul TRUST GXT 164 SIKANDA MMO este perfect pentru acest gen și aduce un plus experienței de joc, cât și un plus bugetului familiei.

  Nu aș putea spune cum, dar în ultima perioadă am “căzut pradă” jocului “Heroes of the Storm”, un joc despre care vom vorbi mai mult și care, poate, va fi și protagonistul unor clipuri video. Tocmai în această idee, am hotărât că am nevoie de un mouse care să mă ajute în acest sens, așa că am început să mă documentez pe subiect. Desigur, dincolo de funcționalități, aveam în vedere și bugetul, pentru că deja știm că “scump știe toată lumea”.

  Amintindu-mi de experiența pe care am avut-o cu Laban GTX 188, am zis să “stric o întrebare”, dacă nu cumva există un mouse pentru cee ace vreau eu să fac. Brieful a fost destul de simplu:  să fie durabil, cu un timp de răspuns foarte rapid, rezitent la abuzurile repetate prin mumărul mare de click-uri, iar dacă pot să joc și World of Warcraft cu el, este pefect.

  Așa mi-a ajuns pe mână mouse-ul TRUST GXT 164 SIKANDA MMO. Denumirile pe care le primesc produsele nu mi-ai trezit curiozitatea în primă fază, dar după Laban, SIKANDA m-a determinat să caut o posibilă legătură, poate cu mitologia nordică, orice, iar dacă aș găsi o poveste în spate, ar fi un bonus pentru un iubitor de povești, cum sunt eu.

  Ei bine, singura legătură a denumirii, o apropiere cât de cât plauzibilă, este cu Sikandar Lodi, care a fost sultan al dinastiei Lodi între anii 1489 și 1517. Între altele, Sikandar era un poet care a reușit să scrie un diwan (colectie de poeme persane) de 9000 de versuri. Cred că aici ar fi o paralelă bună cu al nostru mouse GTX 164 SIKANDA, care pune în evidență anduranța.

  FUNCȚIONALITĂȚI TRUST GXT 164 SIKANDA MMO

  GXT 164 SIKANDA MMO este un mouse RGB, cu iluminare LED dinamică, ce poate fi reglată și ajustată de către utilizator cu ajutorul programului oferit de Trust.

  De asemenea, mouse-ul are 12 butoane programabile, care, cu ajutorul programului oferit de Trust, pot “acomoda” macro-uri pentru jocurile și activitățile pe care le întreprinzi.

  Foarte important este că programul oferă posibilitatea de a salva până la 4 profile predefinite, pentru fiecare activitate sau joc pe care îl joci. Spre exemplu, pot sa am două profile pentru World of Warcraft, unul pentru PVE, iar altul pentru PVP, un profil pentru Heroes of the Storm, plus un profil de Windows, pentru browsing si editare de text, foto sau video.

  Când vine vorba despre mouse, nu putem să trecem peste sensorul, care este “inima” perifericului. Trust GXT 164 SIKANDA MMO folosește un sensor optic, modelul A3050, care este “gaming grade entry-level”. Acest lucru nu trebuie privit ca pe un lucru negativ, foarte multe branduri folosind acest senzor, între care amintim branduri precum A4Tech, Asus, Coolmaster, Hama, Gamdias și multe altele. Este un senzor care adduce performanțe de gaming, permițând producătorului să ofere produsul la un preț accesibil.

  Senzorul are o rezoluție cuprinsă între 100 și 5000 DPI, cee ace îl face potrivit pentru orice tip de rezoluție și configurație a display-ului, chiar și cu display-uri multiple.

  DESIGN TRUST GXT 164 SIKANDA MMO

  SIKANDA are un design ergonomic, cu o dimensiune suficient de mare pentru a oferi support pentru întreaga palmă, fără a permite nodului de la încheietură să aibă contact cu masa, creând astfel o tensiune la o utilizare îndelungată. Menționez faptul că nu am o palmă deloc mica, iar acest aspect este, pentru mine, un mare plus la design.

  În lateral, pe interiorul mouse-ului, avem cele 8 butoane programabile. Primul lucru la care m-am gandit, este dacă lumina este programabilă pentru fiecare buton în parte. Ar fi fost frumos, dar, din păcate, nu este.

  Cu toate acestea, elementul de design, care mi-a sărit în ochi din start este acea grilă de radiator, care nu își schimbă niciodată culoarea, ci rămâne roșu. Am încercat să înțeleg, sa găsesc un motiv pentru care acea zonă nu este editabilă, dar până acum nu am reușit să vin cu nimic concret, dar nu ma dau bătut și vă țin la curent.

  Mouse-ul are și câteva elemente lucioase, amplasate strategic, pentru a-i oferi un aer de “lux”. Cel puțin asta mi-a transmis mie. Este foarte rar să vezi utilizarea unui asemenea material, care este destuld e expus la zgârieturi, dar amplasarea acestuia pare să fi fost aleasă cu foarte mare grijă, pentru a elimina orice fel de expunere nedorită la astfel de hazarduri.

  Rotița este și ea iluminată RGB, dar ceea ce mi-a plăcut în mod deosbit este modelul imprimat ales, de săgeți “fast forward scrolling”. Este o atingere bună (nice touch).

  PREȚ ȘI DISPONIBILITATE TRUST GXT 164 SIKANDA MMO

  TRUST GXT 164 SIKANDA MMO poate fi achiziționat de la cel mai mare retailer onlne din România, la prețul de 159 lei.

  CONCLUZIE

  Experiența de utilizare a mouse-ului a fost una foarte plăcută. Dacă ar fi să identific un lucru care mi-a plăcut în mod special, este faptul că mouse-ul nu a manifestat în niciun moment acel fenoment de “flicker” pe care cursorul îl are la un moment dat. Din potrivă, am avut parte de o acțiune cursive, lină, fără multe înjurături, mai ales pentru că sunt conștient de capabilitățile mele în materie de performanțe la jocurile MOBA. Nu am cum să dau vina pe mouse.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.