More

  Telekom Romania și Adservio se implică în proiectul ”Alba Iulia Smart City 2018”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telekom Romania a semnat cu Primăria Municipiului Alba Iulia un protocol pentru implementarea componentei de Smart Education, ca parte a proiectului pilot de oraș inteligent “Alba Iulia Smart City 2018”.  Astfel, compania implementează, alături de partenerul său Adservio, un pachet educațional integrat care cuprinde licența pentru platforma Adservio de management educațional ”Catalogul electronic” și dotarea cu 690 de tablete pentru profesori echipate cu SIM-uri de date mobile cu trafic de internet inclus.

  Proiectul dezvoltat la Alba Iulia, care vizează 18 unități de învățământ din oraș, face parte dintr-o strategie mai amplă a Telekom Romania de implementare a unor soluții de tip Smart City. Această componentă completează obiectivele companiei de extindere a propriilor operațiuni pe acest segment de inovație și de consolidare a poziției de integrator de soluții ITC pe piața locală.

  Așa cum am anunțat deja, experiența acumulată de Telekom Romania în dezvoltarea și în implementarea tehnologiilor Smart City va fi prezentă și la Alba Iulia în cadrul mai multor proiecte de acest tip. Cel dintâi pas este făcut alături de partenerii noștri de la Adservio, lansând componenta de Smart Education. Sunt bucuros că Telekom Romania poate pune amprenta tehnologiei viitorului și în educație. Pentru că asumarea tehnologiilor digitale, prin intermediul Telekom Romania, reprezintă deschiderea ușii către un viitor inteligent”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business, Telekom Romania.

  Pachetul implementat de Telekom Romania oferă acces profesorilor, directorilor și reprezentanților secretariatelor unităților de învățământ, precum și elevilor, părinților, reprezentanților Primăriei și Inspectoratului școlar la datele disponibile în ”Catalogul electronic”. Pentru 690 de utilizatori (profesori, reprezentanți ai Primăriei și ai Inspectoratului Școlar Județean) sunt puse la dispoziție tablete Samsung Galaxy TAB E, echipate cu SIM-uri de date  pentru profesori, directori și secretari ai unităților de învățământ. Acești utilizatori beneficiază de traininguri pentru folosirea eficientă a tuturor capabilităților platformei de management educațional.

  În 2018, împreună cu Telekom Romania, ne propunem să depășim numărul de 500.000 utilizatori și să ne extindem pe mai multe piețe din Europa. Vom continua expansiunea la nivel național și vom îmbunătăți soluția cu noi module și funcții, scopul final fiind acela de a susține activitatea tuturor celor implicați în sistemul educațional din România: directori, secretari, profesori, elevi și părinți. Încheiem 2017 cu o creștere de 150% a numărului de școli care beneficiază de platforma noastră față de 2016; avem peste 5000 de profesori care o utilizează din totalul de peste 200.000 de utilizatori în prezent. Prin parteneriatul cu Telekom ne-am propus să eficientizăm procesul de digitalizare a educației la nivel național”, a declarat Alexandru Holicov, fondatorul Adservio.

  Platforma Adservio oferă o utilizare multinivelară, oferindu-le părinților un instrument de monitorizare a performanței educaționale a copilului, profesorilor – un instrument de administrare simplă și eficientă însoțit de o metodologie avansată de predare, iar elevilor – o experiență de învățare mai creativă și mai plăcută.

  Platforma a fost creată în 2008 și a fost implementată, până în prezent în peste 150 unităţi școlare din Romȃnia. Ea oferă atât utilizatorilor din țară, cât și celor din străinătate accesul la un catalog digital și la informaţii şcolare complexe, prin intermediul desktopului, laptopului, a tabletei sau a telefonului mobil.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.