More

  Aplicația Google Maps Go este disponibilă pe Google Play Store

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La numai câteva zilele de la lansare, aplicația Google Maps Go este acum disponibilă pentru a fi descărcată de pe Google Play Store.

  În cadrul unui eveniment care s-a desfășurat în New Delhi, compania Google a lansat versiunea Go a sistemului de operare Android Oreo, care este special pentru dispozitivele care rulează cu 512MB până la 1GB de memorie RAM.

  Noua aplicație Google Maps Go face parte dintr-o serie de aplicații permisive, care încep să ajungă pe acel tip de dispozitive mobile, cu specificații modeste.

  Aplicația se alătură astfel suitei care cuprinde Files Go și Google Go, disponibile și ele de pe Google Play Store. Vor exista și alte variante de aplicații de tip Go, cum ar fi Google Assistant și Gmail, care urmează a fi lansate, potrivit informațiilor oferite de Google.

  Aplicația Google Maps Go va fi disponibilă exclusiv pentru dispozitivele care rulează versiunea Android 4.1 sau mai nouă, cu o memorie RAM de până la 1GB. Spre deosebire de aplicația Files Go, care va fi disponibilă și pentru dispozitive cu memorie RAM mai mare de 1GB, celelalte aplicații vor fi restricționate pentru dispozitivele cu specificații modeste.

  Această aplicație oferă o variantă minimalistă PWA (Progressive Web App) a versiunii Google Maps, potrivit publicației Android Police. Practic, versiunea Go oferă funcționalități similare cu aplicația principală, între care amintim detectarea locației, oferirea de indicații pentru navigare, informații din trafic, transport public, dar și pietonal. Aplicația oferă suport pentru 70 de țări și nu ocupă mult spațiu de stocare.

  Shashidhar Thakur, vicepreședinte Google, a declarat că scopul secundar al Google, care vizează piața din India, este de a determina utilizatorii de dispozitive mobile “să vină pe internet” și să îi ajute cu accesarea rețelei web.

  Versiunea Go a sistemului de operare Android Oreo a fost lansată, cu o direcție clară pentru piața din India, în speranța de a oferi milioanelor de utilizatori de dispozitive cu specificații modeste o experiență Android veritabilă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.