More

  Apple își cere scuze și oferă compensații pentru încetinirea artificială a dispozitivelor iPhone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a recunoscut oficial că încetinește dispozitivele iPhone mai vechi pentru a îmbunătăți performanțele bateriei. Totul s-a întâmplat după ce un dezvoltator a descoperit acest aspect în actualizările software oferite de Apple.

  Apple a publicat o scrisoare deschisă către clineții săi în care își cere scuze pentru „confuzia” generată de subiectul încetinirii dispozitivelor mai vechi pentru a compensa durata de funcționare a bateriei: „Știm că mulți dintre voi simțiți că Apple v-a dezamăgit. Ne cerem scuze„.

  Conspirația despre încetinirea intenționată a dispozitivelor mai vechi, cu scopul de a genera vânzări a modelelor mai noi, a existat din totdeauna, dar faptul că a fost descoperită și că Apple nu a fost transparentă până acum este un catalizator care a determinat foarte multă publicitate negativă și probleme de ordin financiar pentru gigantul Apple.

  Testele au indicat că modelele iPhone 6, 6S, SE și iPhone 7 au înregistrat performanțe mult mai slabe comparativ cu cele de la lansare, iar această încetinire s-a produs după actualizările software. Pentru a păstra nivelul de energie redus, puterea procesorului a fost limitată, obținându-se un consum de energie mai mic, deci o durată de funcționare mai mare.

  Este evident că, utilizatorii iPhone, care nu vor sau nu sunt pregătiți să facă saltul la un model mai nou, nu sunt deloc fericiți cu situația în care au fost aduși, fără a li se fi comunicat acest lucru.

  În comunicatul de presă al companiei Apple, utilizatorii afectați de această problemă vor putea ca pe perioada de 1 an de zile să schimbe bateria dispozitivului la un preț de 29 dolari, o reducere de 50 dolari față de prețul inițial.

  Este, evident, o pierdere foarte mare, pe care Apple va trebui să și-o asume, iar această pierdere nu va fi cuantificată prin numărul de baterii înlocuite, ci mai de grabă procesele intentate împotriva companiei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.