NVIDIA lansează o actualizare software și anunță că unitățile sale grafice nu prezintă vulnerabilități

Cristian Gănescu
- 11.01.2018, 11:47 în Hardware
2

SHARES

Nvidia Corp lansează o actualizare software pentru unitățile de procesare grafică, pentru a contracara vulnerabilitatea de securitate „Spectre”.

CEO-ul Nvidia a declarat că unitățile de procesare produse de companie nu sunt supuse riscurilor de securitate cu care se confruntă companiile Intel, AMD și altele, potrivit Reuters.

Unitățile noastre de procesare grafică sunt imune”, a declarat Jensen Huang, CEO Nvidia, în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show, din Las Vegas. „Acestea nu sunt afectate de nicio vulnerabilitate de securitate„.

Prin această declarație, sefului Nvidia dorește să evidențieze demersurile tuturor distribuitorilor de tehnologie, de la furnizori de servicii cloud, până la companiile care dezvoltă soluții de tip antivirus, care se străduiesc să ofere soluții împotriva acestor tipuri de vulnerabilități ce afectează unitățile de procesare ale Intel și altor companii.

Cercetătorii au descoperit două vulnerabilități, denumite Meltdown și Spectre, care permit hackerilor să fure parole și chei de criptare prin accesarea unităților de procesare produse de Intel, dar și ale altor producători. Unitățile de procesare sunt folosite pe calculatoare personale, dispozitive smart, servere, dar și alte dispozitive.

Actualizarea software lansată de Nvidia are legătură cu drivere care permit unităților de procesare să funcționeze cu anumite sisteme de operare, cum ar fi Windows. Actualizarea Nvidia a fost motivată prin faptul că unitățile de procesare grafică interacționează cu procesoare vulnerabile.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!