Nokia pregătește Nokia 10, un smartphone ambițios și riscant

Mădălina Gănescu
- 29.01.2018, 16:06 în Smart
1

SHARES

Nokia nu pare să aibă planuri mărețe de lansare în prima parte a anului, cum se întâmplă în cazul Samsung, dar cert este că în cea de-a doua parte a anului 2018 dorește să cucerească piața cu un dispozitiv mobil ce va avea un sistem hardware promițător, ambițios și riscant în același timp.

Smartphone-ul se va numi cel mai probabil Nokia 10 și va oferi o experiență Android pură cu aplicații de bază, împreună cu un angajament pentru oferirea de update-uri de securitate lunare, ca de altfel și upgrade-uri OS peste câțiva ani.

În cadrul Mobile World Congress 2018, Nokia va anunța prima generație de smartphone-uri. Versiunea low-cost, Nokia 1, va utiliza Google Android Go pentru sistemele low-cost, în vreme ce la celălalt capăt al portofoliului este așteptat Nokia 9, care va juca un ”rol măreț” care, spun specialiștii în industrie, ”vor muta privirile de la Galaxy S9 și S9 Plus” sau cel puțin vor fi menționate și asociate cu smartphone-urile high-end pe care Samsung le va lansa în Barcelona luna viitoare.

Nokia 10 va fi în același timp un dispozitiv mobil de business, special gândit pentru luat notițe, trasat schițe sau notat feedback și va împacheta cele mai bune specificații pe care le poate avea un smartphone în 2018.

Cele mai recente zvonuri cu privire la Nokia 10 sugerează că, în ceea ce privește camera, vor exista 5 lentile, flash dual LED și un senzor de amprentă frontal care va face pereche cu un procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm pentru a crea un telefon ”monstru” când vine vorba de imagine.

HMD Global este totuși încă un jucător foarte mic pe piața de smartphone-uri, care încearcă să țină piept giganților precum Samsung, Apple sau Huawei în Europa și America sau Vivo, Oppo și Xiaomi în China.

Desigur, faptul că dispozitivele sunt asociate în continuare cu brandul Nokia, pentru mulți utilizatori este un element definitoriu în alegerea achiziționării unui nou smartphone.

Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!