More

  Review proiector de business EB-1795F: O investiție inspirată, nu o simplă achiziție

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Alegerea unui smart TV sau a unui videoproiector high-end sunt decizii aproape la fel de greu de luat precum achiziționarea unui autoturism de familie, a unui frigider sau a unei mașini de spălat. Investiția în astfel de produse niciodată nu este una pe termen scurt. De regulă, cumperi un televizor, un videoproiector sau orice alt produs electrocasnic cu speranța să te folosești cel puțin între 5 – 10 ani de ele, dacă nu chiar mai mult.

  Întrebarea în cele din urmă este: ”merită să bagi foarte mulți bani în aceste produse?”. Ei bine, dacă vorbim din perspectiva unui student, care locuiește în chirie și încă primește resurse financiare de la părinți pentru a se descurca de la o lună la alta, varianta de mijloc și anume produsele mid-range sunt de regulă cele mai indicate și chiar alese. Dar dacă ne îndreptăm spre categoria adulți sau adulți trecuți de prima tinerețe, deciziile sunt luate în cu totul alte împrejurări și după criterii mult mai complexe decât ne-am putea imagina.

  Când ajungi să îți petreci trei sferturi din timp la birou într-o corporație sau lucrând pentru business-ul personal, ajungi să nu te mai gândești că este un lux să investești 8000 – 10000 lei într-un smart TV sau videoproiector. Din contra, astfel de alegeri fac parte din lista ”must-have”. Când ai în spate un bagaj profesional, o casă a ta și un salariu care să îți permită acel răsfăț de la final de zi, de a vedea un film la o rezoluție de calitate, în culori saturate, puternice, care redau o experiență de divertisment pentru acasă care să conteze, ajungi la concluzia că un astfel de preț nu este chiar cel mai mare preț pe care îl poți plăti.

  Putem categorisi un smart TV sau un videoproiector moft sau necesitate. Personal, consider că ambele sunt o necesitate, îndeosebi atunci când reușești să le integrezi deopotrivă în viața personală și profesională. Spre exemplu, un videoproiector ales după criterii bine definite poate reprezenta o decizie extrem de inspirată, îndeosebi când la locul de muncă intri dintr-o ședință în alta și ești îngropat în prezentări cu reprezentanți din toate colțurile lumii.

  Pe cealaltă parte, să ne aducem aminte că există destul de multe persoane care investesc de 10 ori suma de 10000 lei în hobby-uri, precum gaming, fotografie sau pescuit. La urma urmei, de ce să nu investești și tu într-un smart TV sau un videoproiector care să îți ofere în momentele zbuciumate acele zeci de minute de liniște și experiență de divertisment pentru acasă care să îți încarce bateriile.

  Despre Philips TV Ambilight povestesc de ceva vreme pe NoobZ, iar luna ce tocmai a trecut v-am spus că am fost alături de TP Vision în Amsterdam pentru lansarea noii game smart TV OLED de la Philips. Experiențele de vizionare la oricare dintre modelele din portofoliul brandului sunt desăvârșite și memorabile, în special când acestea includ amintiri, imagini video și foto, de la zile de naștere, botezuri sau nunți, acele evenimentele pe care le trăiești doar o dată în viață.

  Pe cealaltă parte, testez periodic videoproiectoare, de la cele ultramobile de business la cele portabile home cinema. Iar asta pentru că, fiecare produs vine cu ceva aparte. Spre exemplu, ultimul model de proiector testat este EB-1795F, un produs ultraportabil de business pe care l-am folosit cu mare interes atât acasă, cât și la birou.

  La birou, a fost extrem de util pentru prezentările lungi, dar productiv, în timp ce acasă l-am cuplat la Cromecast și am profitat de serialele preferate de pe Netflix. Au existat momente în care m-am întrebat care merită mai mare atenție: smart TV-ul cu sistem audio performant, care pur și simplu te absoarbe în aventură la un loc cu display-ul captivant, în culori perfecte sau videoproiectorul care îți oferă flexibilitate, este portabil și te scapă de dureri de cap în momentele în care ai de prezentat un proiect sub presiunea deadline-ului sau a așteptărilor celor din jur.

  După ce mi-am răspuns la întrebările esențiale: ”Ce vreau să fac cu el?”, ”Cât spațiu am la dispoziție?” și ”Cât de des îl folosesc?”, am ajuns la concluzia că de fapt nu trebuie să alegi între unul și celălalt, pentru că utilitatea, performanța și experiența este diferită de la un produs la altul. Nu există smart TV mai bun decât videoproiector sau invers. Astfel de comparații le poți face cu dispozitive din aceeași categorie.

  Dacă ai ajuns să înțelegi acest aspect, înseamnă că realizezi de asemenea că fiecare produs are avantajele și dezavantajele lui. Punându-le în balanță, ajungi la final să iei decizia potrivită.

  Ce mi-a plăcut la videoproiectorul de business EB-1795F

  – Necesită un simplu perete alb sau un ecran pe care îl poți prinde de tavan și îl poți deschide și închide doar la nevoie. Un proiector home cinema nu influențeză designul casei tale, ci din contră, îți permite să așezi totul mult mai aerisit.
  – Este portabil, poate fi folosit atât în interes de serviciu, cât și acasă sau la întânirile de 10 ani de la terminarea liceului, nunta de argint sau aniversarea a 100 de ani.
  – Poți proiecta atât pe suprafețe mici, cât și pe cele mari, diagonala maximă fiind de 300 inchi, iar prezentările din cadrul ședințelor pot avea un succes mult mai mare când PPT-urile nu se opresc în mijlocul argumentării.
  – Conexiunea la Cromecast oferă experiențe home cinema aparte, mai ales când conectezi proiectorul la boxe wireless care să amplifice sunetul.

  – Poți proiecta simplu și rapid conținut de pe smartphone sau tabletă cu ajutorul aplicației iProjection.
  – Corecţia automată a trapezului pe verticală şi pe orizontală şi funcţia de ajustare a ecranului simplifică instalarea proiectorului în aproape orice locaţie.
  – Ai capacitatea de a actualiza firmware-ul prin USB facilitează configurarea şi întreţinerea de proiectoare multiple în mai multe săli de conferinţe.
  – Nu este la fel de zgomotos cum sunt alte proiectoare, ba chiar în cadrul ședințelor aproape că nici nu se aude ventilatorul.

  – Dacă stai la curte, proiectorul ultramobil EB-1795F poate fi montat inclusiv afară seara, în timpul verii, când ți-ai chemat prietenii și familia la grătar. Chiar și când plouă, dacă ai un perete alb la dispoziție sau un ecran reglabil rezistent la apă, nu trebuie să îți faci griji că umiditatea va afecta proiectorul, pentru că îl poți monta într-un loc păzit.
  – Este un proiector ideal pentru cei care călătoresc foarte mult. Acesta se livrează cu o geantă, dar încape la fel de bine într-o geantă de laptop.
  – Imaginile sunt clare, precise, în tonuri naturale.

  Ce nu mi-a plăcut la videoproiectorul de business EB-1795F

  – Sunetul redat prin boxele încorporate nu este atât de puternic pe cât ar fi fost de dorit pentru vizionările de seriale. Dacă ești într-o încăpere cu mai multe persoane, trebuie să te concentrezi pentru a auzi un film care nu are subtitrare.
  – În timpul zilei, calitatea imaginii redate de videoproiector poate fi influențată sau chiar afectată considerabil. Dacă faci binging în weekend și în concediu și nu ai draperii la ferestre pentru că iubești în același timp lumina, trebuie să te gândești bine dacă proiectorul este alegerea bună pentru tine.

  – Prețul de aproximativ 8000 lei este mare, nu este prea accesibil pentru oricine, dar poate fi suportat dacă achiziționarea ajunge să fie mai mult o investiție decât o cheltuială.

  Dacă proiectorul ultramobil EB-1795F a ajuns să fie o necesitate pentru tine, îl poți achiziționa de pe evoMAG sau AVStore.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.