More

  Google renunță la butonul ”Vezi Imagine” din rezultatele căutării imaginilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a decis, fără niciun avertisment în prealabil, să înlăture butonul ”Vezi Imagine” din rezultatele căutării imaginilor. De asemenea, gigantul online a renunțat și la butonul ”Caută după Imagine”, dar păstrează încă butonul ”Vizitează”.

  De ce a ales Google să renunțe la ”Vezi Imagine” și ”Caută Imagine”? Ei bine, prin înlăturarea celor 2 butoane se încurajează accesarea paginilor complete, nu doar a imaginilor, cum de altfel este descurajat furtul de imagini.

  Decizia Google de a renunța la butonul ”Vezi Imagine” nu a fost primită cu aplauze de către utilizatori, mai ales pentru că nu au fost oferite explicații directe cu privire la schimbare. Se presupune că ar fi vorba de descurajarea furtului de imagini, care în timp a dus la scăderea veniturilor din reclame.

  Butonul ”Vezi Imagine” oferea boților o modalitate simplă de a extrage imaginile de pe internet spre a fi folosite în scopuri de neimaginat, iar atunci când vizitatorii aleg doar o imagine de pe site, nu ajung să vadă nicio reclamă afișată în interiorul platformei, cum de altfel nu au posibilitatea să interacționeze cu restul conținutului afișat în jurul imaginii.

  ”Astăzi lansăm o serie de schimbări în Google Images pentru a ajuta la conectarea utilizatorilor cu website-urile utile. Acest lucru va include înlăturarea butonului ”Vezi Imagine”. Butonul ”Vizitează” rămâne, astfel că utilizatorii pot vedea imaginile în contextul paginilor web pe care le accesează.”, este mesajul transmis de Google prin intermediul contului de Twitter @searchliaison.

  Decizia Google se pare că, vine ca un răspuns în urma parteneriatului încheiat de gigant cu Getty Images în urmă cu doar câteva zile, cu scopul de a reduce încălcarea drepturilor de autor pe internet.

  Desigur, nu există nicio garanție că mișcarea aleasă de Google este cea mai potrivită pentru a spori câștigurile din reclamele de pe site sau pentru a diminua rata de furt a imaginilor, dar cel puțin destul de multe website-uri convertesc imaginile tradiționate precum JPEG și PNG pentru diferite formate pe care browserele nu permit descărcarea de către utilizatori.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.