BenQ EX3200R: Duce home entertainment-ul la următorul nivel REVIEW

Cristian Gănescu
- 27.02.2018, 13:52 în Desktopuri
2

SHARES
BenQ EX3200R: Duce home entertainment-ul la următorul nivel REVIEW

BenQ EX3200R – de ce? Pentru că nu totul se rezumă la numărul mare de pixeli. BenQ are argumentul perfect pentru a susține această afirmație.

BenQ EX3200R este un monitor destinat în special activităților de home entertainment, pentru vizionarea filmelor sau orice activitate de relaxare. Fiind vorba de relaxare prin vizionare, toată lumea probabil că s-ar fi așteptat să prezentăm un monitor 4K. Ei bine, nu este cazul. EX3200R este un monitor cu rezoluție 1080p, al cărui design curbat și construcție este orientată numai către activitatea de relaxare.

Nu avem nimic în plus care să îngreuneze din punct de vedere tehnologic, nici măcar să strice aspectul estetic. Nu avem boxe încorporate, nu avem multe porturi USB, nu avem nimic care să ne complice existența, ci strictul necesar. De ce? Pentru că nu este un monitor cu scop de gaming sau office.

Ca un overview al acestui produs, putem spune că avem de-a face cu un produs care are un preț atractiv. Are o calitate a imaginii excelentă, o rată mare de împrospătare a imaginii și un design extrem de atractiv. Un minus, ar fi rezoluția 1080p, care permite un 1920×1080. Dar, după ce am experimentat monitorul pe mai multe taskuri, am ajuns la concluzia că 1080p este suficient pentru ce poate oferi internetul. Mai ales că avem de-a face cu un monitor cu o diagonală de 31,5 inch.

DESIGN BenQ EX3200R: Eleganță, simplitate, funcționalitate

BenQ EX3200R nu epatează la nivel de funcționalități și porturi de care ai sau nu ai nevoie. Dar reușește să compenseze prin design.

BenQ EX3200R fata, vedere de sus, spate

Monitorul este susținut de un suport elegant, de culoare argintie, care oglindește orice este suficient de aproape de el. Monitorul cu carcasa de plastic este de culoare gri, pe spate. Marginea subțire de plastic, care îmbracă display-ul, este de culoare neagră.

BenQ EX3200R spate

În partea inferioară, avem 7 butoane mici, de unde putem porni sau opri monitorul. Restul sunt pentru ajustarea imaginii. Nu avem un număr generos de porturi, din simplul motiv că nu avem nevoie. BenQ EX3200R oferă un port pentru alimentare, un HDMI, un DiplayPort, un Mini DisplayPort și o mufă jack, pentru căști.

BenQ EX3200R cable management

Supportul monitorului încorporează, ca element de design și funcționalitate, un sistem de manageriere a cablurilor. Eviți, astfel, orice tip de etalare inestetică în spațiul de relaxare.

IMAGINE BenQ EX3200R: Rezoluția 1080p nu a fost niciodată mai vie

De îndată ce pornești monitorul și deschis calculatorul, observi cum toate elementele nu apar brusc pe eran și se perindă cu o repeziciune inperceptibilă ochiului nostru, ci este mai de grabă o alunecare lină, un dans grațios, de parcă asisti la un dans al balerinelor. Acest lucru se datorează ratei de împrospătare de 144Hz, de două ori mai mare comparativ cu rata normală de 60Hz pe care o au majoritatea monitoarelor.

Mai mult, BenQ EX3200R are support pentru AMD FreeSync, ceea ce înseamnă că toți cei care au unități de procesare Radeon pot să sincronizeze randarea cu rata de împrospătare a monitorului, ceea ce oferă o îmbunătățire considerabilă a imaginilor redate.

Lucrul care pe mine m-a uimit, în mod special, a fost faptul că monitorul nu a necesitat niciun fel de calibrare. L-am scos din cutie, l-am montat, l-am aprins, l-am folosit, pe configurația mea. Este un mare plus, din acest punct de vedere.

Preț și disponibilitate

BenQ EX3200R poate fi achiziționat de la oricare dintre marii retaileri online din România, iar prețul este de aproximativ 2421 lei.

CONCLUZIE

Monitorul BenQ EX3200R este, fără doar și poate, un monitor perfect atât pentru activitățile de relaxare, cât și pentru taskurile de zi cu zi.

Personal, dincolo de vizionarea filmelor, am reușit să „încing” și câteva meciuri de Heroes of the Storm, iar din acest punct de vedere, trebuie să spun că perpectiva care rezultă din unghiul de vizionare pe care îl oferă monitorul este incredibilă. Nu ratezi niciun cadru, iar reflexele sunt îmbunătățite considerabil.

Personal, deși nu sunt un posesor de consolă, cred că BenQ EX3200R ar fi perfect pentru cei care au o consolă, în special posesorii Xbox One, care beneficiază de support pentru FreeSync.

Una peste alta, BenQ EX3200R este un monitor pe care noi l-am recomanda prietenilor, iar pentru un monitor de 31,5 inch, cu o rata de împrospătare de 144Hz, prețul este foarte atractiv.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!