More

  Orange a lansat o versiune nouă a Contului meu – My Orange

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Orange a construit în această perioadă împreună cu utilizatorii o nouă versiune a aplicației Contul meu pentru desktop și mobil, pe care consumatorii o pot utiliza dacă dețin un cont My Orange. S-au dus vremurile în care sunai la Cronos pentru a afla cât credit sau câte minute mai ai disponibile din oferta lunară sau acele experiențele de plată ale facturilor doar la ghișeu în magazin. Tehnologia este în continuă dezvoltare, iar Orange ține pasul cu schimbările și nevoile clienților.

  De peste un an și jumătate am revenit la a fi abonat Orange, asta după ce vreme de 4 ani de zile m-am schimbat între ceilalți operatori cu speranța să găsesc o acoperire și mai bună, dar mai ales un suport constant și necondiționat din partea celui căruia îi plăteam lunar serviciile de telefonie mobilă și date.

  Primul abonament de telefonie mobilă pe care l-am făcut a fost la Orange, în urmă cu 16 ani, iar de atunci am urmărit în permanență evoluția operatorului, fie că a fost vorba despre noile tehnologii, conceptele adoptate în shop-uri sau suportul pentru clienți. Se pare că, prima dragoste nu se uită niciodată.

  Testăm la NoobZ de ceva timp deja noua aplicație My Orange, iar modificările sunt considerabile, de la elemente de design și interfața de utilizare, până la rapiditatea cu care poți plăti o factură. De aproximativ 2 ani de zile efectuăm online toate plățile, pentru a economisi timp. Am renunțat, de asemenea, tot de atunci la a mai primi facturile pe hârtie prin poștă, pentru că, nu-i așa, cine își dorește să colecționeze maculatură, dar mai ales să întârzie cu plata facturii și să fie notificat poate cu suspendarea serviciilor?

  Ce am urmărit în timpul testării aplicației My Orange

  – experiența de utilizare (UX): de câte click-uri este necesar pentru valida o activitate
  – structura și designul: dacă oferă un design modern, ușor de urmărit, care pune accent pe informațiile esențiale, dar mai ales dacă structura aplicației My Orange este intuitivă și nu ascunde secțiuni de care aș putea avea nevoie
  – analiză comparativă Contul Meu – My Orange: ce s-a schimbat față de ceea ce aveam deja disponibil în vechea aplicație
  – plata facturilor: dacă este simplă și poate fi efectuată rapid sau necesită în continuare îmbunătățiri în comparație cu experiența din aplicația veche
  – punctele Thank You: dacă pot fi transferate sau nu, potrivit funcționalității existente în aplicație

  Ce am aflat în urma testării My Orange

  În aplicația My Orange ai o multitudine de beneficii. Spre exemplu ai posibilitatea să vezi sumarul serviciilor în timp real, facturile tale, ratele Orange, dacă ai achiziționat în rate un produs din portofoliul operatorului, când și cum poți să îl achiziționezi, cum de altfel poți fi la curent permanent cu data scadentă a facturii, facturile anterioare, neachitate sau neachitate parțial.

  Desigur, o parte dintre aceste facilități existau și până acum în vechea aplicație My Orange, dar noul design este mult mai prietenos, mai curat și mai intuitiv decât anteriorul, după cum se poate observa și din printscreen-urile de mai jos, iar cel mai important este că avem funcționalități noi, de unde reiese că utilizatorii vor avea parte de o experiență de utilizare mult mai plăcută.

  Poți să descoperi și tu noul design al site-ului și aplicației My Orange și poți transmite feedback operatorului direct din aplicația My Orange pentru dispozitivele mobile, cât și direct din contul tău de pe website.

  Orange – Contul meu – Versiunea nouă pentru desktop

  Orange – Contul meu – Versiunea veche pentru desktop

  După cum puteți observa, în noua aplicație My Orange pentru mobile, operatorul a renunțat la meniul de tip hamburger, care ascundea secțiunile și a optat pentru varianta de meniul detaliat pe care l-a stabilit în partea de jos a ecranului, indiferent de pagina pe care o accesezi.

  Din punct de vedere al experienței de utilizare, meniul la vedere este mult mai util și rapid de accesat și te ajută să economisești timp, dar mai ales să scapi de situațiile frustrante în care nu știi cu exactitate unde se află o anumită secțiune.

  Aplicația My Orange pentru mobile și desktop este live și poate fi descărcată din Magazin Play de către toți utilizatorii dornici să o testeze și să o utilizeze pe termen lung. Aceasta este doar prima etapă prin care Orange îmbunătățește experiența de utilizare a contului My Orange, iar în perioada următoare vom vedea schimbări majore și la capitolul Reîncărcare PrePay. Vă invităm și pe voi să vă înscrieți pentru testarea funcționalităților accesând link-ul https://www.orange.ro/aplicatii/myorange/made-with-you/.

  Pentru moment, în aplicația My Orange, atât pe mobil, cât și pe desktop, costurile aferente abonamentului de telefonie mobilă nu este adăugat la costul ratelor pentru smartphone-urile achiziționate în 18 rate de la Orange.

  Spre exemplu, eu mi-am prelungit abonamentul pe 2 ani de zile la Orange, am ales opțiunea Orange Me 26 și am achiziționat în rate smartphone-ul  Samsung Galaxy S8. În acest moment, când mi se emite factura lunară de plată, în aplicație se afișează doar suma de plată pentru serviciile de voce și date, iar pentru suma aferentă ratelor pentru telefon trebuie să intru în istoricul de facturi și să deschid efectiv factura pentru a vedea care este suma totală de plată pe care o am.

  Ce ar trebui să mai știti este că, pentru a nu experimenta neplata la timp a serviciilor, trebuie să descarci factura din contul My Orange și să introduci o plată cu ”Altă sumă” în aplicație, care reprezintă suma aferentă abonamentului lunar de telefonie mobilă plus rata lunară pentru dispozitivul mobil, asta în cazul în care deții atât un abonament lunar, cât și un dispozitiv sau accesoriu cumpărat în rate. Aștept cu interes noile îmbunătățiri ale aplicației My Orange și cu siguranță în cele din urmă o să avem parte de o experiență de utilizare completă și lipsită de griji.

  My Orange oferă posibilitatea transferării punctelor Thank You către un număr de telefon preferat. Am încercat să transfer punctele pe care le-am acumulat de-a lungul timpului prin plata facturilor și achiziționarea de abonamente și produse noi de la Orange, iar la mine a funcționat. Sunt curioasă dacă și la voi este totul în regulă.

  Ce nu am verificat, pentru că nu am avut ocazia încă, este reîncărcarea PrePay sau transferul de credit. Cu siguranță pe măsură ce Orange va aduce noile îmbunătățiri în aplicația My Orange o să încerc și aceste funcționalități și vom reveni să împărtășim din experiențe.

  Ce am apreciat întotdeauna la Orange este că răspunde prompt la cerințele clienților și vine cu soluții la probleme într-un timp optim pentru a evita experiențele neplăcute legate de deconectarea serviciului. Luna trecută, spre exemplu, am fost nevoită să merg la Amsterdam, iar perioada de plecare s-a suprapus cu data scadentă a facturii. Astfel, pentru că nu plătisem și rata la telefon, ci doar abonamentul, eram pasibilă de deconectare de la servicii într-un moment critic pentru mine. Soluția la problemă era una simplă, dar singură, fără Orange Support nu am reușit să îi dau de cap.

  Pentru moment, versiunea nouă a aplicației My Orange este disponibilă doar pentru Android, urmând ca ulterior să fie accesibilă și fanilor iOS. Vă invităm să descărcați și voi noua aplicație, astfel încât la final să avem parte de o experiență de utilizare completă și lipsită de griji. Fiecare utilizator are un stil aparte de testare și folosire a aplicațiilor, așa că părerea fiecăruia dintre voi contează.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.