More

  Nokia Steel HR: Smartwatch hibrid, îmbină eleganța cu utilitatea REVIEW

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nokia Steel HR a ajuns la test.Poate părea de necrezut, dar Nokia produce dispozitive smartwatch. Noi am ajuns să experimentăm utilizarea unui produs wearable Nokia. Mai jos puteți afla care credem că sunt punctele tari și punctele slabe.

  Nokia Steel HR ne-a fost pus la dispoziție de Orange pentru o lună de zile. În acest timp am documentat mai multe aspecte ale dispozitivului. Incursiunea companiei pe segmentul dispozitivelor de tip „fitness tracker” a început în anul 2016. Atunci Nokia a achiziționat compania franceză Whithings. Nokia a început un proces de revitalizare a dispozitivelor din portofoliul micii companii, comercializându-le sub propriul brand. Practic, Withings’ Steel HR este acum comercializat sub numele Nokia Steel HR. 

  Acest smartwatch se adresează persoanelor active, care preferă design-ul unui ceas analogic. În special persoane care vor să beneficieze de capacitățile unui tracker fitness, fără a fi nevoiți să poate două dispozitive în loc de unul singur. În acest sens, Nokia Steel HR este compromisul perfect.

  Nokia Steel HR cadran

  Design-ul simplu face ca Nokia Steel HR să fie atractiv mai degrabă pentru domni și mai puțin pentru doamne. Pentru acelea dintre voi care mai utilizați și produse boyfriend, smartwatch-ul ar putea fi o alegere inspirată.  Nota elegantă a dispozitivului wearable permite afișarea ceasului la orice tip de activitate, fie ea și sport.

  Nokia Steel HR spate

  Pe lângă design, Nokia Steel HR are și o perioadă foate lungă de întrebuințare. Durata de funcționare a bateriei fiind de peste 30 de zile. Lunga durată de funcționare este pusă și pe seama ecranului OLED, care nu stă în permanență aprins. Ecranul se activează numai de către utilizator, atunci când acesta dorește să afle anumite informații.

  DESIGN Nokia Steel HR

  Când am primit smartwatch-ul, prima mea impresie a fost că este un ceas analogic, convențional, care indică ora și are funcționalitate de cronometru. Nimic nou până aici. Abia atunci când am observat display-ul din partea superioară a cadranului, am înțeles că este vorba despre un smartwatch.

  După cum spuneam și mai devreme, design-ul simplu și elegant îl fac potrivit pentru orice ținută, fie că este vorba de un costum office sau de una casual. Ceasul are o margine cromată, care poate fi combinată cu orice tip de curea. Modelul testat de mine a avut o curea de silicon, maleabilă și plăcută la atingere, aceasta oferind un confort sporit. Pot număra pe degete ceasurile ale căror curele nu mi-au dat mâncărimi atunci când le puneam la mână, asta până să mă obișnuiesc cu ele.

  Nokia a optat pentru utilizarea sticle minerale în ceea ce privește cadranul, în detrimentul Corning Gorilla Glass. Probabil și pentru a menține sentimentul de autenticitate. Din păcate, asta însemnă că utilizatorii trebuie să fie foarte atenți. Geamul se poate zgâria foarte ușor și nu este atât de rezistent cât ne-am dori.

  Modelul Nokia Steel HR testat de mine este cel de 40mm, acesta având inscriptionate minutele pe marginea cromată.

  HEALTH MATE – Nokia Steel HR

  Nokia Steel HR se sincronizează cu dispozitivul mobil prin intermediul aplicației „Health Mate”, disponibil pe magazinul Google Play și App Store.

  Nokia Steel HR aplicație

  Aplicația oferă informații de contorizare a activității fitness, precum numărul de pași, distanța parcursă, ritmul cardiac și numărul de calorii, dar și o monitorizare a calității somnului. Cu alte cuvinte, avem cele mai importante opțiuni pe care le găsim pe orice program fitness tracker de pe piață.

  Utilizatorul poate seta un obiectiv zilnic, iar dispozitivul va afișa progresul zilnic pe cadranul mic, unde avem afișat procentajul de 100%. În acest fel, avem o privire de ansamblu asupra activității zilnice pe care trebuie să o desfășurăm.

  PUNCTE FORTE

  Nokia Steel HR are un design atractiv, care poate fi asortat la orice ținută, interfața aplicației este intuitivă și foarte ușor de administrat. De asemenea, Nokia vine cu o selecție destul de diversificată de programe de fitness, potrivite pentru fiecare utilizator.

  Ceasul este rezistent la apă, iar dacă îl folosești cu o curea de silicon, nu ai nicio problemă dacă intri cu el în duș, spre exemplu, lucru care mie mi s-a întâmplat frecvent, uitând că îl am la mână.

  Poate cel mai important factor care poate determina pe cineva să achiziționeze acest ceas este durata de funcționare între încărcări. Ceasul pe care eu l-am testat a funcționat la o singură încărcare completă peste 30 de zile.

  PUNCTE SLABE

  La punctele slabe nu pot să nu amintesc de geamul foarte sensibil la zgârieturi, iar din cauza formei ceasului, pe spate, acesta strânge mizerie pe anumite suprafețe, ceea ce înseamnă că fi nevoit să îl curăți destul de des.

  De asemenea, sistemul de alerte nu este cel pe care îl ai disponibil pe un smartwatch precum Apple Watch, Samsung Gear sau Allwatch, ci este destul de limitat.

  PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

  Nokia Steel HR poate fi achiziționat din Magazinul Online Orange sau de la alți retaileri online din România, iar prețul de pornire este de aproximativ 770 lei, un tarif rezonabil pentru experiența oferită.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.