More

  Apple renunță la Intel până în 2020

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Până în 2020, Apple plănuiește să renunțe la procesoarele Intel în favoarea unor procesoare special concepute pentru Mac, potrivit unui raport Bloomberg. Prin inițialiva Apple, sub nume de cod Kalamata, producătorul lucrează la o modalitate prin care ”Mac-urile, iPhone-urile și iPad-urile să lucreze asemănător și fără probleme”.

  Noile iPhone-uri și iPad-uri sunt disponibile deja cu procesoarele ”A” de la Apple, dar gigantul spune că deja se află în faza incipientă de dezvoltare și tranziție de la procesoarele Intel la cele Apple. Totuși, procesul va implica mai mulți pași, începând cu inițiativa Marzipan, ce are în vedere iOS 12 și macOS 10.14 și urmărește o modalitate de a permite dezvoltatorilor să creeze o singură aplicație care să ruleze atât iOS, cât și macOS.

  Apple nu va mai fi condiționată astfel de producția procesoarelor Intel, necesare în cazul lansării noilor Mac-uri, iar compania ar avea posibilitatea să integreze mai repede noile funcții anunțate în cazul dispozitivelor.

  ”Schimbarea va permit companiei Apple, de asemenea, să aducă mai repede noile funcții pe toate produsele sale și să le diferențieze de competiție. Folosind propriul procesoar, Apple ar deveni singurul producător de PC-uri care va folosi propriile procesoare. Dell Technologies Inc., HP Inc., Lenovo Group Ltd. Și Asustek Computer Inc. folosesc procesoare Intel.

  Prin utilizarea propriilor procesoare, Apple va putea să integreze mai rapid hardware și software nou, lucru ce s-ar reflecta astfel în dispozitive cu o durată de viață mai mare a bateriei, asemeni iPad-urilor care utilizează procesoarele Apple.”, se mai arată în raport.

  Intel va întâmpina un impact major în urma deciziei Apple de a renunța la procesoare, dat fiind că gigantul din Cupertino asigură companiei un procent anual de 5% din venituri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.