More

  Google închide serviciul de prescurtare URL, goo.gl. Ce alternativă avem

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Începând cu data de 13 aprilie 2018, utilizatorii serviciului de prescurtare URL de la Google, goo.gl, nu vor mai avea posibilitatea să folosească platforma.

  Google anunță că închide serviciul de prescurtare URL, goo.gl, menționând de asemenea că utilizatorii noi, respectiv cei anonimi, nu vor putea să creeze link-uri prin consola goo.gl începând cu 12 aprilie, în timp ce utilizatorii existenți pot să utilizeze serviciul încă timp de un an de zile, după care li se va opri complet accesul.

  ”Începând cu 20 martie 2018, vom opri suportul pentru prescurtarea goo.gl URL. Din 13 aprilie 2018, doar utilizatorii existenți vor mai avea posibilitatea să creeze link-uri scurte pe consola goo.gl. Vei putea să vezi datele analytics și să descarci informații despre link-urile tale prescurtate în format csv pentru încă un an de zile, până pe 30 martie 2019, când vom întrerupe goo.gl. Link-urile create anterior vor redirecționa în continuare destinațiile dorite.”, se arată în mesajul oficial Google.

  Inginerul Software Michael Hermanto spune că, Google a introdus consola pentru prescurtare URL în 2009, iar de atunci, modul în care oamenii distribuie informațiile online s-a schimbat, în vreme ce serviciile de prescurtare URL au devenit din ce în ce mai populare.

  Hermanto a mai adăugat că Google își concentrează resursele pentru a înlocui goo.gl cu FDL (Firebase Dynamic Links), o consolă care permite utilizatorilor să redirecționeze anumite locații în iOS, Android sau aplicațiile web.

  Până pe 30 martie 2019, utilizatorii serviciului de prescurtare URL, goo.gl, vor putea să exporte date din consolă, iar după această dată, link-urile prescurtate vor continua să redirecționeze utilizatorii către destinațiile dorite, dar nu vor fi migrate către noua consolă Firebase, informează The Verge.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.