More

  Huawei anunță rezultatele financiare pe 2017 și planurile pentru 2018

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei publică rezultatele financiare oficiale pentru anul 2017 și anunță o creștere solidă în ceea ce privește business-ul companiei. Cifra de afaceri totală a companiei a fost de aproximativ 92,5 miliarde dolari, fiind înregistrată o creștere de 15,7% față de 2016.

  Profitul net a fost de 7,3 miliarde dolari, acesta înregistrând o creștere de la an la an de 28,1%. Huawei a livrat în 2017 un total de 153 milioane de unități (inclusiv smartphone-urile din gama Honor) și a raportat o cifră de afaceri anuală de 36,4 miliarde dolari, în creștere cu 31,9% față de anul precedent.

  Ce a adus nou Huawei în 2017 în lume

  Flagship-urile Huawei, cele ale seriei P și Mate, au reprezentat un adevărat succes printre consumatorii din întreaga lume, ducând la creșterea influenței companiei pe piața high-end de la nivel global. Livrările totale ale modelelor Huawei P10 și Huawei Mate 9 au depășit 20 de milioane de unități.

  Notorietatea de brand, recunoașterea și reputația cresc în rândul consumatorilor de la nivel global, iar cota de piață a crescut rapid. Printre realizările majore obținute în 2017 de companie, se numără:

  – Smartphone-urile gamei Huawei și Honor însumează împreună mai mult de 10% din cota de piață globală. Astfel, Huawei se poziționează ferm printre primii trei producători de telefoane din lume;

  – Notorietatea de brand la nivel mondial a ajuns la 86% în 2017, fiind vorba despre o creștere de cinci procente față de rezultatul înregistrat în 2016, care a fost de 81%. În afara Chinei, brand awareness-ul a crescut de la 64% la 74%;

  Pe piețele din afara Chinei, numărul de consumatori care iau in considerare un dispozitiv Huawei atunci când doresc să achiziționeze un smartphone a înregistrat o creștere de 100% de la an la an, rezultat ce clasează pentru prima dată compania Huawei printre primii trei producători globali în această categorie.

  – Flagship-urile companiei sunt din ce în ce mai preferate de consumatori, ceea ce a dus la creșterea cotei de piață la peste 10% în categoria modelelor high-end ce au prețuri de peste 500 dolari.

  – Huawei (inclusiv gama Honor) s-a menținut în China cu cea mai mare cotă de pe piața smartphone-urilor, devenind astfel cel mai recomandat brand din industria telefoanelor mobile din această țară, rezultat ce marchează o premieră pentru un brand chinezesc. Acest premiu a fost acordat companiei de către una din cele mai renumite agenții de rating a mărcilor, Chnbrand, bazat pe Indexul China Net Promoter Score (C-NPS);

  În Europa, smartphone-urile Huawei au câștigat o recunoaștere deosebită din partea consumatorilor din diferite tari, precum Germania, Finlanda, Danemarca, Spania și Italia, îmbunătățind atât cota de piață, cât și reputația brand-ului. Huawei s-a clasat pe locul doi în topul celor mai apreciate branduri în câteva din aceste țări.

  În zona Asia Pacific, Huawei a făcut progrese în țări precum Japonia, Malaezia și Thailanda, unde cota de piață se află în continuă creștere. În țările cheie, cum ar fi Japonia, rata de apreciere a brandului s-a dublat.

  În America Latină, Orientul Mijlociu și Africa, business-ul companiei în materie de smartphone-uri a crescut constant, cu o cotă de piață de peste 15%. În țările cheie, inclusiv Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Africa de Sud, Mexic și Columbia, Huawei s-a clasat pe locul trei în ceea ce privește aprecierea brandului, iar diferența dintre Huawei și primele două mărci continuă să devină din ce în ce mai mică.

  Huawei îmbunătățește experiența consumatorilor

  Diviza Consumer BG s-a concentrat și în 2017 pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor, în timp ce cota de piață și notorietatea de brand au crescut constant. Eforturile companiei s-au concentrat asupra inovării produselor, serviciilor integrate în dispozitive, transformării canalelor de distribuție și serviciilor de after sales oferite clienților, toate cu scopul de-a îmbunătăți în permanență experiența utilizatorilor și de a consolida poziția ca marcă globală premium.

  În materie de inovații integrate în produsele din portofoliu, Huawei se concentrează asupra nevoilor practice ale consumatorilor și asupra celor mai frecvente sau des întâlnite scenarii de utilizare, și reușește acest lucru prin intermediul Inteligenței Artificiale (AI), menită să transforme smartphone-urile Huawei din device-uri smart în device-uri inteligente, care înțeleg cu adevărat utilizatorul.

  În octombrie 2017, Huawei a lansat seria Mate 10, care a schimbat cu adevarăt standardele din industrie. Acest dispozitiv este primul pas major și important în evoluția de la smartphone-uri la telefoane cu adevărat inteligente:

  – Seria Mate 10 integrează în sistemul dual-camera tehnologia AI, gestionarea inteligentă a bateriei oferită tot de Inteligența Artificială, asistenți inteligenți și funcționalitate HiTouch intuitivă. Aceste funcții oferă o experiență atât pozitivă, cât și personală, depășind limitele a ceea ce pot oferi smartphone-urile tradiționale.

  – În ceea ce privește serviciile integrate in device-urile din portofoliu, Huawei AppGallery este o platformă de aplicații sigură și de încredere pentru utilizatori, oferind un mecanism de verificare a securității pe patru niveluri, care protejează utilizatorii de riscurile legate de securitatea aplicațiilor. În 2017, au fost efectuate prin intermediul Huawei AppGallery 61 de miliarde de descărcări, care a oferit, de asemenea, peste 600 de aplicații plătite din 18 categorii. În 2017, progresele înregistrate în aplicațiile și serviciile software proprietare Huawei au inclus următoarele:

  – Aplicația Huawei Pay a integrat serviciile a 66 de bănci și a fost disponibilă pe 20 de modele de dispozitive, inclusiv smartphone-uri și ceasuri inteligente. Mai mult, aplicația poate fi folosită pentru transportul public din Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Suzhou, Wuhan, Guangxi și multe alte orașe;

  – Huawei Video, Huawei Music și Huawei Reader au câștigat un număr din ce în ce mai mare de utilizatori;

  – Skytone, un serviciu de date internațional, a fost disponibil în peste 80 de țări și regiuni. Datorită acestui serviciu, consumatorii pot accesa Internetul pe mobil oriunde în lume, fără sa utilizeze o cartelă SIM.

  În ceea ce privește zona de retail și de dezvoltare a canalelor de distribuție, în decembrie 2017, Huawei avea peste 45.000 de magazine de retail în întreaga lume, înregistrând astfel o creștere de aproximativ 10% de la an la an. Compania continuă să se concentre asupra oferirii unei experiențe de utilizare premium, intuitivă și simplă, mizând mai mult pe dublarea calității și mai puțin pe cea a cantității.

  Progresele companiei includ deschiderea unor magazine menite să asigure consumatorilor o experiență de top, în Italia, EAU, Malaezia, Thailanda, România și multe alte țări, în prezent existând un număr total de peste 3.000 de astfel de magazine în întreaga lume, reușită ce reprezintă o creștere de peste 200% de la an la an.

  În ceea ce privește zona de customer service, Huawei își extinde constant serviciile în cât mai multe regiuni, explorând și descoperind noi forme de servicii menite să ofere utilizatorilor o experiență mult mai facilă și mai personală:

  Service-uri: începând cu ultimul trimestru al anului 2017, Consumer BG a avut peste 1.400 de centre de service în 105 țări și regiuni, incluzând aproape 800 de magazine de service branduite. Toate centrele de service oferă o gamă variată de servicii de reparații de bază, la care consumatorii pot apela oricând în cazul în care întampină situații neprevăzute cu smartphone-ul lor și necesită servicii de reparații profesioniste. De asemenea, pot face programări, pot apela la serviciul de curierat asigurat de service-uri sau pot trimite mesaje echipei de specialiști Huawei pe e-mail. Serviciile cu valoare adăugată, cum ar fi asigurarea ecranului, garanțiile extinse și tranzacțiile comerciale, sunt, de asemenea, disponibile în service-urile Huawei.

  Servicii online: serviciul online pentru clienți este acum disponibil în 65 de limbi și 111 țări și regiuni. Serviciile sunt disponibile prin intermediul liniei de asistență, pe Internet, în social media, prin e-mail și prin diverse modalități Self-service, oferind consumatorilor acces la un suport mai rapid și mai eficient.

  O nouă eră tehnologică cu un ecosistem deschis

  Prin Machine Learning și analiza datelor, telefoanele inteligente vor juca multe roluri în viața de zi cu zi. În cadrul Huawei Consumer BG, inovația în materie de produse inteligente și ecosisteme este gestionată în conformitate cu această viziune.

  În 2017, Huawei a lansat Kirin 970, un chipset cu Inteligență Artificială, care integrează o unitate specială de procesare a rețelelor neuronale (NPU). Acest chipset este disponibil pe modelele seriilor Mate 10 și P20, contribuind la eliminarea blocajelor în performanțele procesorului și la stabilirea unui nou potențial în interacțiunea om-mașină.

  Chipset-urile Kirin sunt fundamentul ecosistemului HiAI. Construit pe avantajele distincte ale Huawei în Inteligența Artificială utilizată în procesoare, dispozitive și cloud, acest ecosistem integrează chipset-urile Kirin, interfața intuitivă EMUI și serviciile inteligente într-o platformă AI pentru telefoanele mobile. Această platformă este deschisă dezvoltatorilor și partenerilor globali, dând naștere unei noi lumi a aplicațiilor inteligente.

  Pentru a oferi o experiență inteligentă pentru fiecare scenariu, Huawei își extinde prezența in domeniul PC-urilor, tabletelor, accesoriilor inteligente, caselor inteligente și vehiculelor conectate. Aceste extinderi includ următoarele:

  – Livrările de tablete Huawei au înregistrat o creștere de 40% de la an la an, în ciuda unei piețe lente, rezultat care clasează Huawei în top trei producători de tablete la nivel mondial în ceea ce privește cota de piață.

  – Lansarea celei de-a doua generații MateBook și premiile acordate MateBook X, care a câștigat o serie de distincții la CES Asia, inclusiv premiul “Best PC” sau “Tablet and Best Experience”, pentru designul său contemporan și performanțele puternice.

  Casele inteligente vor fi o componentă cheie a unei lumi inteligente. Huawei Consumer BG avansează în ceea ce privește utilizarea și operațiunile ecosistemului smart home HiLink, având în vizor 3 etape menite să asigure o dezvoltare mai amplă a ecosistemului:

  – Prima etapă constă în creșterea conectivității, în timpul căreia toate dispozitivele vor fi conectate;

  – A doua etapă constă în conectivitatea completă, în timpul căreia oamenii, dispozitivele și serviciile vor fi conectate;

  – În cea de-a treia etapă, va exista conectivitatea inteligentă, în care dispozitivele vor fi capabile să învețe singure și să colaboreze inteligent când vine vorba de o serie de scenarii complexe ale aplicațiilor.

  Prin intermediul ecosistemului de smart home HiLink, Huawei a lucrat îndeaproape cu peste 80 de branduri, implicând mai mult de 50 de categorii de produse. Acest ecosistem a lansat peste 300 de produse împreună cu parteneri din domeniul smart home, din categorii precum aparatură electrocasnică, imobiliare și servicii de conținut.

  În 2018, Huawei va continua să inoveze tehnologiile cheie – inclusiv AI, AR și VR – pentru a ghida evoluția de la dispozitive smart la dispozitive inteligente. Cu capabilități end-to-end care optimizează sinergia dintre chipset-uri, dispozitive și cloud, obiectivul principal al Huawei Consumer BG este de a oferi o experiență pe care consumatorii nu au trăit-o niciodată și de a conduce transformarea industriei de dispozitive inteligente.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.