More

  Windows 10 primește o nouă actualizare pe care nu vrei să o ratezi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Windows 10 primește astăzi o actualizare ce va aduce cu sine o serie de funcționalități mult așteptate, dar una, în special, iese în evidență.

  Actualizarea a fost anunțată de foarte mult timp, sub denumirea de Spring Creators Update, promițând să aducă o serie de îmbuntățiri în ceea ce privește funcționalitățile disponibile. „Vârfurile de lance” cu care Microsoft vrea să ne ia ochii sunt „Timeline” și „Near Sharing„. Cu toate acestea, actualizarea pare a fi mai mult un „service pack” pe care îl primeam în trecut.

  Înainte de orice, putem observa o schimbare la nivel de design al interfeței. Desktop-ul este aproape identic cu cel de până acum, dar, dacă mergi un pic mai profund în interfață, există mici elemente de design, care, deși nu sunt majore, vin să îmbunătățească interfața deja existentă, fie că este vorba de un element semi-transparent, fie că vorbim de iconițe noi.

  După cum spuneam, la nivel de funcționalitate nu există schimbări majore, dar se pot observa, pe meniul START, o serie de iconițe care oferă o scurtătură către documente, poze și setări.

  TIMELINE este o funcționalitate care vine să sprijine browserul Edge în lupta sa de a cuceri segmentul de browsing. Practic, Timeline oferă o cronologie a istoricului de navigare, pe care utilizatorul l-a întreprins.

  Spuneam că, această funcționalitate vine în sprijinul browserului Edge, deoarece istoricul de navigare este înregistrat numai dacă utilizatorul folosește Edge. Cei care folosesc Chrome sau Mozila nu vor avea disponibilă nicio cronologie în Timeline.

  Din punct de vedere al utilității, Timeline funcționează ca un „browsing history„, dar este împachetat într-o ilustrație grafică, menită să ajute și vizual utilizatorul. Este, într-adevăr, un plus față de competitorii săi.

  Near Share, cea de-a doua funcționalitate care merită pomenită, este un fel de „Airdrop„, pe care îl găsim pe Mac OS. Pentru că tot am renunțat la CD-uri și DVD-uri, este normal ca în viitorul apropiat să renunțăm și la stick-uri pentru a transfera date de la un dispozitiv la altul. Acest lucru vrea să îl realizeze Near Share. Calculatoarele vor putea face schimb de fișiere de mare dimensiune.

  Totul pare foarte frumos și benefic, dar, din păcate, Neat Share oferă un transfer de date cu o viteză de maximum 3MB/s, ceea ce este echivalentul unui transfer via Bluetooth.

  Actualizarea mai vine și cu alte funcționalități precum un sistem de gestionare a utilizarii traficului de date, funcționalități noi pentru browserul Edge, cât și „Focus Assistant” care te va ține concentrat pe sarcinile importante, pentru a nu devia pe alte cărări ce te fac să pierzi timp prețios.

  O concluzie ar fi că, deși mulți s-ar fi așteptat la o actualizare care va schimba complet unele lucruri, această actualizare este una mai mult de „umplutură”, care vine să pună bazele și să pregătească, eventual, terenul pentru ceva mult mai mare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.