More

  Mozilla începe să ruleze reclame în browserul Firefox

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Firefox adoptă o nouă strategie prin care să obțină profit, cea prin conținut sponsorizat. Deși moto-ul companiei este „internet pentru oameni, nu profit”, compania încearcă de acum să atragă profit printr-o împrejurare mai puțin prietenoasă pentru utilizatori.

  Dacă utilizezi Firefox și faci parte și din programele de testare beta, cel mai probabil ai văzut deja link-uri sponsorizate care apar printre sugestiile Pockets (Mozilla a achiziționat anul trecut serviciul citește mai târziu – Pocket), care includ acum inclusiv link-uri pentru care agențiile de publicitate plătesc.

  Noua funcție de livrare reclame din browserul Firefox va fi lansată luna aceasta în versiunea 60, așa cum anunță The Register. Rămâne de văzut ce succes va avea Mozilla, dat fiind că nu deține infrastructura necesară să le ofere agențiilor de publicitate targetare precisă, cum se întâmplă în cazul Facebook și Google.

  Cum oprești Mozilla să îți livreze reclame în browserul Firefox

  Mozilla oferă utilizatorilor posibilitatea să dezactiveze postările recomandate, ca de altfel și pe cele sponsorizate, din browserul Firefox, prin pagina New Tab. Pentru a dezactiva reclamele Mozilla, deschide un nou tab, dă click pe pictograma cu rotiță din colțul din dreapta-sus și dă click pe căsuțele cu opțiuni de dezactivare. Nu uita, aceste setări trebuie stabilite imediat după update-ul Firefox 60 care are loc luna aceasta.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.