More

  Cum îți asigură un videoproiector clienți recurenți în bar și restaurant

  O afacere de succes este aceea care reușește să aducă înapoi periodic aceeași clienți. Fie că vorbim despre un magazin online, un site de știri din tehnologie, un service auto sau un restaurant, cea mai mare provocare este să găsești metode prin care să menții relația pe termen lung cu consumatorul și să îl readuci periodic la tine ”acasă”.

  Spre exemplu, dacă este vorba despre un magazin online, o formulă de succes prin care poți creea un portofoliu de clienți recurenți ar putea fi considerată cea folosită de brandul Fashion Days. Pentru cei care nu știu deja, retailerul online trimite zilnic alerte în aplicație prin care anunță oferte, discounturi și promoții speciale la diferite produse, lucru care te readuce în magazin chiar dacă nu aveai în plan în ultima perioadă să mai cumperi ceva.

  Dacă vorbim despre un site de știri din tehnologie, cum este Noobz și despre metodele prin care poate atrage acesta clienți recurenți, se poate apela alerte de tipul One Signal, la creearea zilnică de conținut sau la concursuri periodice de fidelizare a cititorilor.

  Desigur, nici în primul, nici în cel de-al doilea caz soluțiile de crearea a unui portofoliu de clienți recurenți nu se limitează la cele amintite de noi. Important este ca oricine are o afacere, indiferent de profilul ei, că se desfășoară online sau offline, să descopere din timp mixul de soluții ideal.

  Deși aparent poate părea că articolul de astăzi nu are legătură cu tehnologia, în fond acesta poate sta la baza unei afaceri de succes. Cum anume, explic imediat în rândurile ce urmează.

  Un meci mare pe un ecran mare readuce clienții la masa ta

  Așa cum v-am obișnuit de peste două săptămâni, vorbim despre importanța videoproiectoarelor în vizionarea Campionatului Mondial de Fotbal 2018. Nu este important să aflați doar că s-a lansat un produs nou din această categorie, trebuie să știți și cum anume vă poate ajuta acesta, dar mai ales cum să scoateți tot ce este mai bun din el o dată ce l-ați achiziționat.

  Fără un ghid de achiziționare a unui produs, din care să aflați la ce anume vă poate folosi acesta și cum îl alegeți pe cel mai bun pentru nevoile voastre, se poate întâmpla să achiziționați produse scumpe, de care să nu aveți neapărat nevoie.

  Aud frecvent întrebarea: De ce să aleg un videoproiector și nu un televizor? Ei bine, dacă încă nu ai găsit răspunsul, fie nu ai încă o afacere personală, cum ar fi un restaurant prin care să le oferi clienților o experiență captivantă, fie nu ești microbist, care simte nevoia să aducă meciul la el în sufragerie, atunci când nu are ocazia să meargă direct pe stadion sau cinefil care face binging pe Netflix.

  Un display generos reprezintă o investiție care menține consumatorii la masă. Aceștia nu consumă doar divertisment, ci mănâncă, beau și interacționează cu cei din jurul lor pe marginea experienței oferite de echipa de fotbal preferată. Toate aceste interacțiuni se traduc în cele din urmă în câștig financiar.

  Nu putem afirma că un ecran imens este singurul ingredient care contează, dar cu siguranță face parte din rețeta perfectă, care menține divertismentul clienților și face din restaurantul tău, cel mai popular loc din cartier.

  Dacă într-un articol anterior am vorbit despre cum alegi videoproiectorul perfect pentru acasă, de data aceasta vom avea în vedere achiziționarea proiectorului potrivit pentru restaurant sau bar.

  Orice om care a dezvoltat o afacere de succes, știe că înainte să obțină profit, trebuie să investească o sumă de bani. Pentru că tehnologia este pasiunea noastă, iar videoproiectoarele existente pe piață la această oră utilizează tehnologii care pot schimba sensul cuvântului divertisment, vrem să vă ajutăm să alegeți și să integrați tehnologia în afacerile voastre într-o manieră corectă și informată.

  Nu tot ce este scump, este neapărat și bun! Au spus-o și alții, o reamintim și noi. De aceea, când vine vorba de videoproiectoare și instalarea lor în baruri și restaurante, sunt o serie de factori de care recomandăm să țineți cont:

  Controlează lumina

  Pentru a simți că faci parte din acțiunea unui meci de fotbal, nu trebuie să pierzi nicio pasă dintre jucători, ca de altfel niciun gest pe care îl au unul față de celălaltă, față de adversari sau față de antrenor. Iar pentru a obține această experiență, este esențial să creezi un cadru special, în care să controlezi lumina.

  Fără doar și poate, există videoproiectoare care nu impun controlarea luminii, iar ceea ce nu mulți utilizatori știu este că, o cameră întunecată îi face pe oamenii să se simtă în siguranță, suficient încât să își poată exprima emoțiile.

  O cameră întunecată te poate ajuta să economisești bani și spațiu atunci când achiziționezi un proiector pentru bar sau restaurant. Proiectoarele cu lumeni mai mulți sunt mai scumpe și necesită în același timp ceva mai mult spațiu pentru ca aerul rece să circule în jurul lămpii.

  Dacă nu ai disponibil un buget mai mare de 3000 lei pentru un videoproiector, atunci folosește-te de lumina ambientală și de spațiul disponibil pentru a face ca alegerea făcută să conteze. Astfel, dacă ai posibilitatea, instalează proiectorul într-un spațiu mai întunecat, ceva mai departe de fereastră sau lumini puternice și ține cont de următoarele recomandări atunci când alegi produsul preferat:

  – Pentru o diagonală de la 60 – 80 inch, ai nevoie de până în 3500 de lumeni;

  – Pentru o diagonală de 80 – 120 inch ai nevoie de până la 4000 de lumeni;

  – Pentru o diagonală peste 120 de inch ai nevoie de 4000 de lumeni sau mai mult.

  Ce faci când nu poți să controlezi lumina

  Dacă nu ai posibilitatea să controlezi lumina din încăpere sau trebuie să proiectezi pe un panou instalat în exterior, recomandat este să aloci un buget pentru un proiector de la 3500 lumeni în sus, până la peste 5000 lumeni, în funcție de diagonala pe care ai în plan să proiectezi.

  Chiar dacă proiectorul va costa câteva mii de lei sau peste 10000 lei, cu siguranță vei găsi un model care deși este ceva mai scump, tot va fi mai ieftin decât orice ecran de pe piață.

  Ce rezoluție trebuie să aibă videoproiectorul

  Proiectoarele cu rezoluție HD (1920 x 1080 pixeli) vor oferi cea mai bună imagine, dar ține cont că alegerea produsului e bine să o faci în funcție de locația în care îl instalezi. Rata de contrast ridicată și viteza de procesare a imaginii, esențiale de regulă pentru experiența home cinema, ar putea să nu fie la fel de importantă într-un bar.

  La fel de sigur ar fi să optați și pentru proiectoare cu rezoluție XGA (1024 x 768) sau Wide XGA (1280 x 800). Unii producători de videoproiectoare, cum este BenQ spre exemplu, au lansat inclusiv proiectoare cu Mod Sport sau Mod Fotball, ideale pentru un business cum sunt barurile sau restaurantele.

  Un ultim aspect de care este recomandat să mai țineți cont dacă aveți în plan să achiziționați un videoproiector pentru afacerea personală este garanția producătorului. Unii producători ar putea să nu onoreze garanția pentru utilizarea produsului în medii cu fum, factor ce poate afecta sistemul optic.

  În România, fumatul în spații închise este interzis de ceva vreme, dar mai există situații în care este permis pe terase acoperite și parțial închise. În final, dacă doriți să le oferiți clienților o experiență de divertisment captivantă cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal 2018, care are loc în Rusia în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018, investiți într-un proiector.

  În total, în FIFA World Cup 2018 joacă 32 de echipe, în 8 grupe diferite, câte 4 echipe pe grupă, astfel că în total se vor juca 64 de meciuri în 12 locații. Voi unde aveți în plan să urmăriți turneul?

  Dacă aveți întrebări cu privire la alegerea unui videoproiector pentru acasă sau pentru un bar sau restaurant, puteți să ne scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos sau pe email la redactie@noobz.ro.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here